• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TSS: Publika se zabavlja, ali tenisu nije bolje

Predsjednik TSS Slobodan Živojinović radi na pripremama za godišnju Skupštinu i predstavlja Plan i program razvoja tenisa u naredne četiri godine.

 TSS: Publika se zabavlja, ali tenisu nije bolje Izvor: MONDO

Izborna Skupština Teniskog saveza Srbije samo što nije!

Na njoj će biti izabran novi predsjednik TSS, ali i novi Upravni odbor, čiji bi predsjednik po novom Statutu mogao da ima veća ovlašćenja od prvog čovjeka TSS.

Dok Novakov otac, Srđan Đoković, lobira za promjene i ima podršku kompletnog Dejvis kup tima, aktuelni predsjednik Slobodan Boba Živojinović praktično se nije oglašavao po pitanju izbora, niti je odgovarao na optužbe druge strane.

Jedino je sigurno da će se Živojinović kandidovati za novi, četvorogodišnji mandat, a čime se bavi poslije osvajanja Dejvis kupa i proslave velikog uspjeha, saopšteno je u pismu TSS redakcijama medija.

"U TSS se posljednjih dana užurbano radi na pripremama za godišnju Skupštinu, na kojoj će biti sumirani dosadašnji rezultati i predstavljen Plan i program razvoja tenisa u Srbiji u naredne četiri godine".

"Iz tog razloga je predsjednik TSS konstantno na putu, s obzirom na to da se obavljaju konsultacije sa klubovima širom zemlje, a vezane su za izmjene i dopune Statuta. U samo desetak dana treba obići sve veće centre i konsultovati se sa generalnim sekretarima i predsjednicima klubova".

Nije, dakle, tajna da Boba na tim skupovima - umjesto preko medija - vodi svoju predizbornu kampanju.

TSS u saopštenju podsjeća da "pod svojim okriljem ima više od 190 klubova, sa preko 3.500 registrovanih igrača, a da mnogi od njih žele da u svojoj sredini vide aktuelnog predsjednika i lično od njega čuju sve planove i programe".

"Zato je teško izdvojiti vrijeme i posvetiti se izjavama i onom što objavljuje štampa, jer bi to odnijelo dragocjeno vrijjeme i potpuno zamijenilo tezu od onoga što je suština djelovanja TSS, institucije koja ima svoja pravila ponašanja, svoju Skupštinu, Upravni odbor, predsjednika i stručne komisije".

Uz konstataciju da Živojinović za svoj rad svakako odgovara i javnosti, TSS zaključuje:

"Izjavama za medije, nabrajanjem učinjenog ili neučinjenog, ne postiže se ništa osim gole činjenice da se čitalačka publika zabavlja, a to svakako neće doprinijeti boljitku tenisa u Srbiji".

"Kada se steknu svi potrebni uslovi i svi relevantni činioci pripreme izvještaje za Skupštinu, ona će biti sazvana o čemu će mediji i javnost biti na vrijeme obavješteni. To se može očekivati veoma brzo".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC