• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampioni svijeta: Vrijeme za čistku u Savezu!

"Zalažemo se za smjenu svih dosadašnjih funkcionera i teniskih radnika", potpisali su Đoković, Tipsarević, Troicki, Zimonjić i Obradović.

 Šampioni svijeta: Vrijeme za čistku u Savezu! Izvor: MONDO

Povodom burne predigre Izborne skupštine Teniskog saveza Srbije, iz kancelarije Srđana Đokovića, piše "Sportski žrunal", stiglo je saopštenje za javnost koje su potpisali svi članovi Dejvis kup reprezentacije Srbije i selektor.

Prenosimo ga u cjelosti:

"Osvajanje Dejvis kupa je povod da se, uoči izbornih aktivnosti u Teniskom savezu Srbije, ovim putem obratimo svim teniskim klubovima i organizacijama u Republici Srbiji, sa namjerom da iste obavijestimo o sljedećem:

Teniska reprezentacija Srbije je osvajanjem Dejvis kupa postigla najveći uspjeh u istoriji sprskog tenisa. Dejvis kup reprezentativci su i individualno u samom vrhu svjetskog tenisa. Ovi uspjesi plod su isključivo individualnog rada i ličnog zalaganja. Uz ovo, kada je u pitanju nastup za reprezentaciju, ovaj uspjeh leži i u velikom prijateljstvu, zajedništvu i drugarstvu nastalom, od juniorskih dana, pa do danas.

Međutim, napred navede uspjehe sprskog tenisa nije na odgovarajući način pratio razvoj teniske organizacije. Teniski savez Srbije ostao je u organizacionom i funkcionalnom smislu na istom nivou, kako je bilo i u dugom nizu godina prije ovih uspjeha.

Razvoj teniske infrastrukture i teniski rad sa generacijama mladih igrača, plod je privatne inicijative i biznisa, odnosno ostao je uglavnom van okvira planskog i usmjeravajućeg rada Teniskog saveza Srbije. To se u svemu odnosi i na praćenje i finansiranje karijera najtalentovanijih mladih igrača. Sve je to i dalje uglavnom na nivou kako je to i nekad bilo, odnosno stvar angažovanja porodica i ličnog snalaženja.

Izgradnja Nacionalnog teniskog centra ostala je do današnjeg dana samo ideja. Mada se o njoj stalno govori, ista je i dalje na samom početku. Bez kontinuiranog i stabilnog finansiranja, bez Nacionalnog teniskog centra, planskog i metodološkog rada sa novim generacijama, nema budućnosti srpskog tenisa. Samim tim i uspjesi Dejvis kup reprezentacije ostaju marginalni, umjesto da budu rezultat takvog rada i pokretač daljeg razvoja teniskog sporta u Srbiji.

S obzirom na to da Teniski savez, kao i teniski tim, čine igrači, odnosno teniski funkcioneri i radnici, mi se zalažemo da se na predstojećim izborima zalaganjem teniskih klubova i organizacija, izvrši smjena svih dosadašnjih funkcionera i teniskih radnika i na njihova mjesta u organe i tijela Teniskog saveza Srbije imenuju i postave novi funkcioneri i radnici koji će obezbijediti promjene i napredak teniske organizacije i razvoj teniskog sporta u Srbiji, dostojan uspjeha naše Dejvis kup reprenzentacije", zaključuje se u pismu koje je potpisano 7. decembra, dva dana poslije osvajanja Dejvis kupa, a ispod kojeg su potpise stavili Novak Đoković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Nenad Zimonjić, kao i selektor Bogdan Obradović, piše "Sport".

"Sportski žurnal" isto pismo objavio je u utorak.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC