• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vuković: Dragićeviću, hvala i doviđenja

"Nisam želIo da molim. Smatram da to nije potrebno", digao je ruke selektor rukometaša Vuković od namJere da sjajnog pivota vidi u reprezentaciji.

 Vuković: Dragićeviću, hvala i doviđenja Izvor: MONDO

Poslije debakla koje su doživjele rukometašice Srbije na Evropskom prvenstvu u Danskoj i Norveškoj, pažnja sportske javnosti okrenuta je ka momcima, koje očekuje početak priprema za Svjetsko prvenstvo u Švedskoj (13. - 31. januar 2011. godine).

Kao što to protokol nalaže, sve "počinje" selektorovom objavom spiska kandidata za "najbitniji" dres, prvo širim, potom i nešto konkretnijim.

Veselin Vuković u utorak objavio je spisak kandidata za reprezentaciju Srbije i već na prvi pogled postalo je jasno da na njemu nema jednog od najperspektivnijih kružnih napadača na svijetu, Milutina Dragićevića.

Opet...

Ovaj stasiti pivot, sada član čuvenog Kila, trebalo je da debituje za reprezentaciju Srbije na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj prije dve zime, ali kada se tadašnji selektor Jovica Cvetković odlučio da prednost u igri pruži Ratku Nikoliću i Alemu Toskiću, tada još neafirmisani rukometaš Handbolda pokupio je stvari i napustio pripreme.

Nije se predomislio ni poslije razgovora sa Seadom Hasanefendićem, kao ni sa njegovim nasljednikom, aktuelnim selektorom Vukovićem.

"Nisam želio da molim. Smatram da to nije potrebno", izjavio je Vuković.

"U ponedjeljak mi je rekao da mu je teško da se odluči. Poslije tih riječi, završili smo razgovor", dodao je selektor, koji je poslije debakla na Evropskom prvenstvu u Austriji prošle zime preuzeo posrnule "orlove" i za kratko vrijeme uspio da podigne ekipu, koja je nekako prošla baraž za SP protiv Čeha, iako je to malo ko očekivao.



Čudno, Vuković je istog dana objavio i širi i kraći spisak kandidata. To je zbog toga što značajan broj igrača, nadasve oni iz slovenačke i njemačke lige, neće moći da se jave na prve reprezentativne obaveze 20. decembra, pa je Vuković napravio grupu igrača sa kojima će raditi na početku priprema, a potom i proširenu koja će raditi od 2. januara.

U Švedsku, Vuković planira da povede 18 ili 19 igrača, prije objavljivanja konačnog spiska za prvu utakmicu.

Selektor Srbije pozvao je šestoricu debitanata, Radivoja Ristanovića, Danimira Đurkovića, Filipa Marjanovića, Miloša Pešića, Davida Rašića i Nemanju Zelenovića...

Srbija će se takmičiti u Grupi C, u Malmeu i Lundu, sa ekipama Alžira, Australije, Hrvatske, Danska i Rumunije, a prvu utakmicu, 14. januara, "orlovi" igraju protiv Alžira.

Tri najbolje ekipe iz Grupe C nastaviće takmičenje u drugoj fazi u kojoj će biti formirana nova grupa, sa ekipama iz Grupe D, u kojoj su Argentina, Čile, Južna Koreja, Poljska, Slovačka i Švedska.

U polufinale idu dve najbolje ekipe iz dve grupe druge faze. Stoga će svaka pobjeda (i poraz, logično) imati veliku vrijednost, ukoliko se želi do medalje, koju samostalni srpski rukomet još nije osvojio.

Posljednja, na svjetskim prvenstvima, osvojena je 2001. godine u Francuskoj, kada su rukometaši tada SR Jugoslavije bili treći, baš kao i dve godine prije toga u Egiptu.

Od tada, Srbija je bila osma (Portugal, 2003), peta (Tunis, 2005) i osma (Hrvatska, 2009). U Njemačkoj 2007. godine je nije bilo.

ŠIRI SPISAK KANDIDATA ZA SP:

GOLMANI: Dimitrije Pejanović (Torevjeha), Darko Stanić (Koper), Dragan Marjanac (Toledo) i Radivoje Ristanović (San Antonio).

LIJEVA KRILA: Ivan Nikčević (Granoljers) i Dobrivoje Marković (Kuensa).

DESNA KRILA: Rajko Prodanović (Vardar), Dragan Tubić (Handbold) i Miloš Kostadinović (Partizan).

BEKOVI:
Momir Ilić (Kil), Momir Rnić (Celje), Nenad Vučković (Melsungen), Petar Đorđić (Flensburg), Žarko Šešum (Leven), Miloš Pešić (Alkobendas), Danimir Đurković (Antekera), David Rašić (San Antonio), Mladen Bojinović (Monpelje), Savo Mešter (Partizan), Nemanja Pribak (Nant), Uroš Mitrović (Kretil), Marko Vujin (Vesprem/Kil), Ivan Stanković (Aragon) i Nemanja Zelenović (Crvena zvezda).

PIVOTMENI: Rastko Stojković (Kilce), Alem Toskić (Celje) i Uroš Vilovski (Vesprem).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC