• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Partizan na prekretnici

Ranije nego što se očekivalo, vaterpolisti Partizana igraju u subotu utakmicu sezone. U gostima protiv Olimpijakosa traže prvu pobjedu u Evroligi.

 VATERPOLO: Partizan na prekretnici Izvor: MONDO

Malo ko je očekivao da će vaterpolisti Partizana poslije dva kola Evrolige imati samo jedan osvojeni bod.

Blijeda igra u Zagrebu i poraz od Mladosti, a potom i šokantan remi sa Barselonom na Banjici (6:6), poslije vođstva od 6:3, upalili su crvenu lampicu na Banjici.

Patizanova igra se nije nešto bitnije poboljšala ni u mečevima u završnici srpskog kupa. Igra u odbrani je bila na željenom nivou, ali u napadu je dosta toga škripalo, - više nego slaba realizacija igrača više, sijaset propuštenih šansi...

Zato je pred odlazak u Atinu na meč 3. kola Grupe C, trener crno-bijelih Igor Milanović istakao da je to utakmica koja za njega predstavlja "granicu".

"Lično očekujem da ova utakmica u Pireju bude ove sezone granica. Od ove utakmice mogli bi da pokažemo veću sigurnost, veću uigranost, veće strpljenje, bar ja tako očekujem, i malo veću koncetraciju u završnici. Malo nas je brinula ta završnica od susreta sa Barselonom, pa preko Zvezde...Nije bila na željenom nivou, ali smo na tome radili. U svim tim utakmicama želja i htijenje su postojali, ali artikulacija te energije nije bila dobra", rekao je Milanović na konferenciji za novinare.

On je dodao da će crno-bijeli probati da se, sportskim žargonom rečeno "skupe u Pireju" i da očekuje da djeluju kao tim.

U sastavu će biti poletarac Nikola Dedović, a u Pirej putuje samo jedan golman - Slobodan Soro.

"To je trenutno najjači sastav i on treba da ponese teret odgovornosti ove utakmice i vjerujem u njega", rekao je strateg ekipe sa Banjice.

O Olimpijakosu, Milanović ima samo riječi hvale.

"Vrlo zanimljiva ekipa, pogotovo na svom terenu. Igraju vrlo mudro, timski, sa izraženom igrom na centrima i sa jednom školskom igrom u napadu. Oni čekaju svoj momenat i svi igrači umiju da ga iskoriste. Ali, ako mi pokažemo dio onoga što možemo, i što je bilo u pojedinim dijelovima mečeva sa Barselonom i Vojvodinom, očekujem uspjeh", rekao je Milanović.

Zanimljivo je da će u ekipi Partizana prvi put protiv svog dojučerašnjeg kluba igrati iskusni Grk Teodoros Hadžiteodoru.

Najiskusniji igrač Partizana Vladimir Vujasinović naglasio je da je startni poraz u Evroligi od hrvatske Mladosti u Zagrebu u značajnoj mjeri poremetio rad na, kako je formulisao, "izgradnji naše timske igre".

"U Zagrebu smo dobili 'šamar' od Mladosti. Očekujemo da radom dođemo do prepoznatljivog nivoa forme", rekao je Vujasinović.

U nedelju, 19. decembra Vojvodina će na svom bazenu dočekati ruski Spartak. Ako Novosađani prikažu onakvu igru kao protiv Pro Reka ili protiv Partizana u finalu kupa, nema sumnje da će "lale" moći da se nadaju prvim bodovima.

PAROVI 3. KOLA:

GRUPA A

Seged - Primorac (subota)
Jadran Herceg Novi - Vašaš (subota)

Tabela: Vašaš 4, Primorac 3, Jadran 3, Seged 1.

GRUPA B

Pro Reko - Budva (subota)
Vojvodina - Spartak Volgograd (nedelja, 19h)

Tabela: Pro Reko 6, Budva 3, Spartak 3, Vojvodina 0.

GRUPA C

Olimpijakos - Patizan (subota, 17.30h)
Mladost - Barselona (subota)

Tabela: Mladost 6, Barselona 4, Partizan 1, Olimpijakos 0.

GRUPA D

Eger - Primorje (subota)
Jug - Barseloneta (nedelja)

Tabela: Jug 6, Barseloneta 3, Primorje 3, Eger 0.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC