• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arunović: Ne idem iz Srbije

"Održava me to što želim da budem najbolja. Prosto i jednostavno. To mi je motivacija i ništa ne može da me spriječi u tome".

 Arunović: Ne idem iz Srbije Izvor: MONDO

Najbolja sportistkinja Srbije u 2010, članica streljačke reprezentacije Zorana Arunović, ne razmišlja o mogućnosti da karijeru nastavi takmičeći se za neku drugu državu, iako u rodnoj zemlji trenira pomoću "štapa i kanapa".

"Zašto da idem, kada mogu sve da uradim ovde? Volim svoju zemlju. Moja motivacija je da budem najbolja i da to uradim u Srbiji", rekla je Arunovićeva (24) u intervjuu agenciji Beta, pošto je dobila priznanje Olimpijskog komiteta Srbije.

Ove godine je osvojila titulu prvaka svijeta u gađanju vazdušnim pištoljem i srebro u gađanju malokalibarskim pištoljem.

Povratak sa SP u Minhenu ostao je upamćen i po ispovjesti selektora Zorana Stojiljkovića, koji se požalio na uslove u kojima se strijelci pripremaju. Na takmičenja idu kombijem, koji često sami plaćaju, kao što čine i sa municijom.

"Ako se ništa nije promijenilo poslije pet olimpijskih medalja Jasne Šekarić i njenih šest učešća na OI, ne mogu sada ja da očekujem da promjene poslije naših sedam medalja na SP ili četiri na EP", konstatovala je Arunovićeva.

"Koliki god to zaista bio uspjeh, dosta vremena će proći prije nego što se nešto promijeni u srpskom sportu. Međutim, mi smo navikli, ne žalimo se".

Neadekvatni uslovi za pripreme u prošlosti su već nagnali neke sportiste iz Srbije da preuzmu državljanstvo druge zemlje i tamo jure svoje snove.

Zorana, ipak, ne gubi motivaciju.

"Održava me to što želim da budem najbolja. Prosto i jednostavno. To mi je motivacija i ništa ne može da me spriječi u tome. Jasna već 20 godina puca u ovakvim uslovima. Mi mlađi nastavljamo, jer bolje nemamo. Na velikim takmičenjima su uslovi mnogo bolji, pa je normalno da se i mi tamo pokažemo u boljem svijetlu".

Može li Arunovićeva da dostigne Jasnu Šekarić, koja je od Međunarodne streljačke federacije (ISSF) dobila nagradu "Strijelac milenijuma"?

"Možda se ne bih sasvim zadovoljila time, ali bilo bi dovoljno da budem upola dobra kao Jasna. Ona je stvarno neprevaziđena, neko koga rezultatima treba pratiti. Prijalo bi mi svako poređenje sa njom".

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC