• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: "Parni valjak" upalio motore!

Prva pobjeda Partizana u Evroligi! Crno-bijeli u Pireju pobijedili Olimpijakos. Mladost deklasirala Barselonu - 10:4. Crnogorci potopili Mađare.

 VATERPOLO: "Parni valjak" upalio motore! Izvor: MONDO

Kad je bilo najteže, Partizan je bio pravi!

U 3. kolu Grupe C Evrolige, Partizan je u Atini pobijedio Olimpijakos 9:7 (3:1, 2:0, 3:4, 1:2) i poslije dva početna kiksa (poraz od Mladosti u Zagrebu i remi sa Barselonom u Beogradu) vratio se na kolosjek koji ga vodi u četvrtfinale najjačeg evropskog klupskog takmičenja.

Prvo poluvrijeme utakmice u Pireju bilo je onakvo kakvo su crno-bijeli priželjkivali. Odlična odbrana, dobra realizacija u napadu i prednost od čak 5:1. Igrači Olimpijakosa bili su zbunjeni u tom dijelu meča, često su ishitreno šutirali i nisu uspjevali da ozbiljnije ugroze gol Slobodana Sora, što je bio plod čvrste odbrane srpskog šampiona.

Kada je Partizan početkom treće četvrtine poveo 6:1 činilo se da će rutinski privesti meč kraju, ali se Olimpijakos vratio u žvot serijom od 4-0 i došao na gol minusa. Beograđani su uzvratili i odbili su taj napad domaćina i ponovo se "odlijepili" na tri gola (8:5).

Bio je to prelomni dio meča. Uspjeli su Grci da se vrate opet na gol minusa (7:8), ali je Miloš Ćuk svojim trećim golom na meču otklonio sve dileme oko pobjednika.

Pobjeda je utoliko slađa što je ostvarena pred vatrenim navijačima Olimpijakosa, koji su na tribinama imali transparente navijača Crvene zvezde i jednu uvredljivu poruku na račun gostiju iz Beograda.

Po tri gola za Partizan dali su raspoloženi Duško Pijetlović (na slici) i Miloš Ćuk, dvostruki strijelac bio je Aleksandar Radović, a jednom je mrežu zatresao Nikola Rađen.

Zanimljivo, Olimpijakos je šest od sedam golova dao sa igračem više, a sedmi gol postigao je iz peterca (Janis Afrudakis). Najefikasniji u redovima domaćin bio je Janis Fudulis sa tri gola, a po jedan su dali Teodoropulos, Vlontakis, Komadina i Afrudakis.

Partizan i Olimpijakos sastaće se i u 4. kolu Evrolige, 9. januara na Banjici, kada će crno-bijeli, uz pomoć navijača, biti u prilici da osvoje nova tri boda i povećaju svoj konto na sedam poena.

IGRAČ VIŠE: Partizan 5/9, Olimpijakos 6/11.

PETERCI: Olimpijakos 1/1.

U drugoj utakmici 3. kola Grupe C, Mladost je deklasirala Barselonu u Zagrebu 10:4, a hrvatski reprezentativac Petar Muslim dao je čak pet golova! Vanja Udovičić doprinio je pobjedi "žabaca" sa dva gola.

U crnogorsko-mađarskom obračunu u Grupi A potpuni uspjeh ekipa sa Crnogorskog primorja. Jadran je u Herceg Novom pobijedio Vašaš, dok je Primorac kao gost savladao Seged (četiri gola dao je Amerikanac Toni Azevedo).

REZULTATI 3. KOLA:

GRUPA A

Seged - Primorac 7:13 (1:1, 2:4, 4:6, 0:2)

Jadran Herceg Novi - Vašaš 11:10 (2:1, 3:3, 4:3, 2:3)
/Nikola Janović 4 gola - Miho Bošković pet golova/

Tabela: Primorac 6, Jadran 6, Vašaš 4, Seged 1.

GRUPA B

Pro Reko - Budva 12:7
Vojvodina - Spartak Volgograd (nedelja, 19h)

Tabela: Pro Reko 9, Budva 3, Spartak /-1/ 3, Vojvodina /-1/ 0.

GRUPA C

Olimpijakos - Partizan 7:9
Mladost - Barselona 10:4 (4:1, 2:2, 2:1, 2:0)

Tabela: Mladost 9, Barselona 4, Partizan 4, Olimpijakos 0.

GRUPA D

Eger - Primorje 6:11
Jug - Barseloneta (nedelja)

Tabela: Jug /-1/ 6, Primorje 6, Barseloneta /-1/ 3, Eger 0.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC