• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alonso: Nova pravila u korist Ferarija

Šampion sveta iz 2005. i 2006. godine, Fernando Alonso, vjeruje da će nova pravila vratiti primat Ferariju u Formuli 1.

 Alonso: Nova pravila u korist Ferarija Izvor: MONDO

Poslije tragičnog gubitka titule prvaka svijeta u Formuli 1, nadasve zbog loše taktike svog tima, Ferarija, Fernando Alonso pokušava da razmišlja pozitivno u pauzi koja prethodi startu nove sezone u martu 2011. godine.

Šampion svijeta iz 2005. i 2006. godine, tada kao vozač Renoa, vjeruje da će vraćanje u upotrebu KERS sistema i inovacija u vidu pokretljivih krila na zadnjem spojleru zaustaviti dominaciju Red Bula i novog šampiona Sebastiena Fetela, odnosno da će nova pravila donijeti prednost Ferariju.

KERS sistem, izbačen je iz upotrebe za sezonu 2010, a Alonso vjeruje da će njegovo vraćanje na snagu doneti Ferariju dodatnu moć u trenucima kada su moguća obilaženja.

"Gotovo svake godine imamo promjene u pravilima, ali sva idu u cilju povećanja mogućnosti za obilaženja, odnosno spektakularnijoj predstavi za gledaoce. Za 2011. godinu čekaju nas pravila koja će nam dati nove mogućnosti, a kombinacija KERS sistema i podesivih spojlera u toku vožnje, donijeće nam dodatnu snagu kako bismo preticali vozila ispred nas", kaže Alonso i dodaje:

"Ubijeđen sam da ćemo sljedeće sezone, konačno, sa pravilima koja idu u korist preticanju, biti na svom nivou i da će generalno gledano, Formula 1 biti veći šou nego što jeste".

Alonsu je ove sezone, pred posljednju trku u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, bila potrebna peta pozicija kako bi osvojio titulu u konkurenciji vozača, ali je završio kao sedmi, iako je startovao treći.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC