• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vuković: Cilj u Švedskoj - sve pobjede!

Srpski rukomet nalazi se pred još jednim teškim ispitom - Svjetskim prvenstvom za muškarce, koje se od 13. do 30. januara održava u Švedskoj.

 Vuković: Cilj u Švedskoj - sve pobjede! Izvor: MONDO

Nakon brojnih razočarenja na prethodnim takmičenjima, "orlovi" Mundijal u Švedskoj dočekuju sa puno optimizma i vrlo oprezni. I ranijih godina srpski rukometaši obećavali su i najavljivali borbu za visok plasman, ali su se kući vraćali poraženi i postiđeni.

Vreme je da Srbija ponovo počne da vjeruje u svoje rukometaše. Težak zadatak nalazi se ispred selektora Veselina Vukovića i njegovih učenika, koji su u ponedjeljak u Beogradu počeli pripreme za Svjetsko prvenstvo.

Poslije kraha na Evropskom prvenstvu, Vuković je na klupi "orlova" zamijenio Seada Hasanaefendića. Novi selektor uspio je već na prvom ispitu da stekne poverenje. Prežaljenu Srbiju odveo je na Svjetsko prvenstvo, nakon pobjeda u baražu protiv Češke.

Pred početak priprema Vuković kaže da je cilj njegove ekipe da proba da pobijedi sve protivnike na Svjetskom prvenstvu, ali da nije siguran da će tim moći da odigra dobro u kontinuitetu.

"Mislim da sa svima možemo da igramo, ali nisam siguran da možemo da odigramo nekoliko dobrih mečeva u kontinuitetu. Druge reprezentacije imaju više iskustva, a mi nismo mlađi od njih. Problem za igrače je kada se propuste velika takmičenja", rekao je Vuković agenciji Beta.

On je dodao da je zbog toga cilj da se igrači maksimalno zalažu, a da će se kako takmičenje bude odmicalo vidjeti šta su mogućnosti.

"Ne bih išao dalje, ali bilo bi dobro da budemo među prvih sedam i da možemo da učestvujemo u kvalifikacijama za Olimpijske igre", rekao je Vuković.

Na konferenciji za novinare povodom okupljanja selektor Srbije je kazao da će ekipa biti kompletna tek 2. januara, jer se nemačko prvenstvo završava uoči Nove godine, kao i da ne može da računa na neke povrijeđene igrače.

"Očekujem da ću uskoro dobiti ljekarski izvještaj o povredi Mladena Bojinovića, našeg najiskusnijeg igrača. Teško će mi pasti njegov izostanak, jer on ima više od 100 nastupa u reprezentaciji. Ako budemo igrali bez njega, moraćemo još više da se potrudimo da imamo pozitivan bilans."

On je dodao da na priprema zbog povreda neće biti golmana Radivoja Ristanovića i Vukašina Rajkovića.

"Razgovarao sam i sa Milutinom Dragićevićem i mislim da nema razloga da bilo koga molim. Mislim da je mogao da pomogne, ali i da je reprezentacija mogla njemu da pomogne."

Na pripremama se nalaze i juniori, ali Vuković je ističe da oni nisu ozbiljni kandidati za Svjetsko prvenstvo.

Selektor Srbije je ocijenio da će prijateljske utakmice uoči šampionata, sa Rusijom, Tunisom, Austrijom i BiH, biti dovoljne za procjenu ekipe.

"Nije loše napravljeno šta se sve dešavalo. Nismo htjeli da igramo turnir u Španiji, jer dva dana ne bismo imali treninge. Trebalo je da sa Rusima igramo ranije... Planiram da vodim 17 igrača na Svjetsko prvenstvo i nakon posljednje utakmice saopštiću spisak."

On je objasnio da sebe smatra "čestitim čovjekom" i da misli da su to igrači do sada shvatili, i rekao da će u Švedsku putovati oni koji budu najspremniji.

Reprezentacija već prvog dana priprema odlazi u Grčku gdje će trenirati do 26. decembra kada će u Beogradu odigrati utakmicu sa Rusijom. Zatim odlazi u Tunis na dvomeč sa domaćinom i time se prvi dio priprema završava. Ekipa će se ponovo okupiti poslije Nove godine 2. januara u Kovilovu.

Svjetsko prvenstvo u Švedskoj igra se od 13. do 30. januara.

(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC