• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sportski velikani u Banjaluci

Bogdan Obradović, Aleksandar Šoštar, Igor Gočanin, Predrag Peruničić, Vera Đurašković, Žarko Varajić, Vitas Žur i Dejan Bodiroga uveličaće 56. Izbor 10 najboljih sportista Republike Srpske.

 Sportski velikani u Banjaluci Izvor: MONDO

Manifestaciji u Banjaluci u organizaciji "Glasa Srpske", predsjedavaće Bodiroga, a početak je zakazan za srijedu u 21 čas.

Nekadašnji najbolji vaterpolo golman svijeta Aleksandar Šoštar izrazio je zadovoljstvo što će uveličati proglašenje deset najboljih sportista za 2010. godinu.

"Često sam bio u Banjaluci, gdje imam mnogo prijatelja. Drago mi je što sam dobio poziv 'Glasa Srpske' i što ću prvi put biti na manifestaciji koja ima višedecenijsku istoriju i tradiciju. To nije mala stvar",
rekao je Šoštar.

Bronzani srpski rukometaš sa Evropskog prvenstva, bek-bombarder Nenad Peruničić takođe se odmah odazvao pozivu.

"Čast mi je doći u Banjaluku, grad rukometa i olimpijskih pobjednika. Prva asocijacija na Banjaluku je Borac, ali i akcija 'Glasa Srpske' koja traje 56 godina. Želim vam još mnogo sreće u organizovanju ovakvih i sličnih manifestacija. Iskreno, srce mi je puno jer ću doći među prijatelje i braću",
dodao je Peruničić.

Bronzana košarkašica sa Olimpijskih igara u austrijskom Inzbruku 1976. godine Vera Đurašković još jedan je sportski as koji će biti uz najbolje sportiste RS.

"Od dresa reprezentacije Jugoslavije sam se oprostila upravo u gradu na Vrbasu, 1980. godine kada se u 'Boriku' igralo Evropsko prvenstvo. Za Banjaluku me vežu lijepe uspomene i ovaj poziv me mnogo obradovao", izjavila je Đurašković koja je sa Jugoslavijom osvojila bronzanu medalju na EP u Banjaluci.

Sve je spremno za sportski praznik Republike Srpske koji će uveličati nekadašnje i sadašnje zvijezde srpskih, evropskih i svjetskih borilišta.

Sa nama u Banjaluci biće i naši olimpijci, Žarko Varajić, košarkaške zvijezde Snježana Bilić i Gordana Janjić, koje su prve korake napravile u Mladom Krajišniku, ali i poneko iznenađenje.

Jedan od gostiju na manifestaciji "Glasa Srpske" biće i Igor Gočanin, osvajač zlatne olimpijske medalje na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine.

"Prije svega čestitam 'Glasu Srpske' na organizaciji koja neprekidno traje 65 godina i koja ima simboliku. Za mene je čast što sam dio organizacije i nadam se da će sportisti iz Republike Srpske blistati u idućim godinama", rekao je Gočanin.

Izbor deset najboljih sportista RS direktno će prenositi RTRS u srijedu u 21 čas, kao i na sajtovima www.glassrpske.com, odnosno www.rtrs.tv.

U muzičkom dijelu programa nastupa kraljica etno-zvuka Bilja Krstić sa grupom "Bistrik".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC