• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hokejašica "otela" nagradu Mesiju

Najbolji sportista Argentine u ovoj godini je… Ako ste pomislili Leo Mesi, prevarili ste se! Fudbaler Barselone našao se iza igračice hokeja na travi Lusijane Aimar.

 Hokejašica "otela" nagradu Mesiju Izvor: MONDO

Udruženje sportskih novinara na svečanosti u utorak proglasilo je najboljeg sportistu u godini na izmaku, a iako je Mesi ove godine briljirao u dresu katalonskog kluba, titula je ipak pripala Lusijani Aimar, argentinskoj reprezentativki u hokeju na travi.

Pomalo čudna odluka sportskih novinara u zemlji koja ne voli, ne obožava, već "živi" fudbal, mogla bi se objasniti jedino činjenicom da je Lusijana osvojila titulu svjetskog prvaka sa reprezentacijom Argentine, dok Mesi nije.

Lusijana, poznata pod nadimkom "Maradona", je nakon srebra na Olimpijskim igrama u Sidneju i bronze u Pekingu, ove godine predvodila selekciju Argentine do titule svjetskog prvenstva na šampionatu organizovanom u Mesijevom rodnom gradu Rosariju.

Na drugoj strani fudbalska reprezentacija Argentine, predovđena Mesijem u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi poražena je od Njemačke, i to sa ubjedljivih 4:0.

Mesi se tako u ovogodišnjem izboru morao zadovoljiti utješnom nagradom "Olimpia de Plata" za najboljeg argentinskog sportistu u inostranstvu, a i nju je podijelio Serhijom "Maraviljom" Martinezom i košarkašem Hjustona Luisom Skolom.

Udruženje sportskih novinara je povodom 200. godišnjice nezavisnosti Argentine dodijelilo i nagrade za životno djelo: fudbaleru Dijegu Maradoni, teniseru Giljermu Viljasu, legendarnom vozaču Formule 1 Huanu Manuelu Fanđju (posmrtno), bokseru Karlosu Monzonu (posmrtno), ragbi igraču Hugi Porti te košarkašu Emanuelu Đinobiliju.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC