• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragica Drapić sportiskinja godine RS

Dragica Drapić proglašena je u srijedu uveče sportistkinjom 2010. godine u Republici Srpskoj u 56. Izboru banjalučkog "Glasa Srpske".

 Dragica Drapić sportiskinja godine RS Izvor: MONDO

Stručni žiri 56. Izbora sportiste godine u izboru "Glasa Srpske", koji je predsjedavao proslavljeni košarkaš Dejan Bodiroga odlučio se da karatistkinja Dragica Drapić bude nasljednica fudbalera novosadske Vojvodine Nemanje Bilbije, koji je prošlogodišnji laureat.

Drugo mjesto pripalo je skijašici Žani Novaković, dok se po odluci žirija na treću poziciju plasirao džudista Mitar Mrdić.

Drapićeva, članica trebinjskog kluba "Leotar Plus" nagradu je zaslužila obzirom da je ove godine postala svjetska i evropska prvakinja.

Prvo je u martu u Beogradu na Svjetskom prvenstvu ITKF federacije, nastupajući za BiH, postala pojedinačna i ekipna šampionka svijeta. Pored svjetskog, ona je osvojila i evropsko zlato, takođe u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, ovaj put kao članica reprezentacije Republike Srpske. Osim rezultata na najvećim takmičenjima, Dragica je osvojila titule na prvenstvu i u Kupu Srpske u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji u borbama, bronzu u Kupu RS u katama pojedinačno, kao i titule na turnirima u Banjaluci i Nikšiću.

"Iznenađena sam nagradom. Hvala žiriju i organizatoru na ukaznom priznanju i hvala svima koji su mi pomogli da dođem do ove nagrade, koja će mi biti podstrek za budućnost",
skromna je Dragica.

Predsjednik žirija Dejan Bodiroga se zahvalio organizatoru "Glasu Srpske" rekavši da je to za njega bila velika čast, ali i obaveza.

"Odluka je bila zaista teška jer se birao najbolji među jednakima. Bez obzira na kom mjestu su večeras bili, sama nominacija treba da im svima bude podstrek da još napornije treniraju kako bi postizali što bolje rezultate za sebe, svoje klubove i Republiku Srpsku",
izjavio je Bodiroga.

Na čelu Organizacionog odbora 56. Izbora sportiste godine bio je predsjednik RS Milorad Dodik, koji je istakao da je presretan što je dao doprinos ovom izboru.

"Sport u RS pripada mladosti. Uprkos činjenici da naši sportisti nemaju materijalne uslove na nivou onih u Evropi, postižu vrhunske rezultate. Razlog tome je ljubav prema tom sportu i uspjesi ne izostaju. Na nama je da im omogućimo barem mjesto gdje će da treniraju pa smo prošle godine napravili 15 sportskih objekata. Želimo im da svoju ljubav prema sportu imaju gdje da realizuju i da postižu još bolje rezultate",
izjavio je Dodik.

On se zahvalio svakom klubu i pojedincu koji je na bilo koji način pomogao razvoju sporta u RS.

"Hvala svima koji su pomogli bilo kom klubu ili pojedincu u bavljenju sportom i pozivam sve da to i dalje rade u budućnosti".


Sportski velikani Aleksandar Šoštar, Igor Gočanin, Predrag Peruničić, Vera Đurašković, Žarko Varajić, Vitas Žur prisustvovali su izboru i uručivali nagrade, ali je najviše aplauza u prepunoj dvorani banjalučkog "Banskog dvora" dobio legendarni bokser Marijan Beneš.

Nagrada za najbolju organizaciju sportske manifestacije, koja je dodijeljena po prvi put, pripala je RK Slogi organizatoru rukometnog "TV turnira šampiona u Doboju".

Nagrade za izuzetne sportske rezultate osvojili su KK Igokea, koja je po prvi put izborila nastup u regionalnoj NLB ligi, odnosno FK Borac, koji je osvojio Kup Bosne i Hercegovine i jesenji je prvak BiH.

Najperspektivniji sportisti u RS su: Stefan Majdov (džudo), Aleksandar Kondić (fudbal), Arijana Okuka (odbojka), Stefan Ivanković (kajak), Ivana Kovačević (skijanje), Saša Sekulić (karate), Sanja Milojica (stoni tenis), Sara Arsić (rukomet), Desanka Ćiro (atletika) i Sara Jaćimović (šah). Najperspektivniji sportista invalid je Goran Ristić (sjedeća odbojka).

Dodijeljene su i brojne plakete: Ambasadori sporta RS su Gorica Jaćimović, Duško Pijetlović, Aleksandar Đurić, Izuzetan sportski poduhvat godine (Zoran Ješić), Dugogodišnji razvoj sporta (Dragiša Savić), Izuzetan sportski poduhvat godine osoba za invaliditetom (Jovica Radanović), Povelju za poduhvat godine (Milanko Mučibabić), Nagrada "Zlatno pero" pripalo je novinaru "EuroBlica" Siniši Trkulji, Plaketa čitalaca "Glasa Srpske" (Dragica Dragić).


TOP 10 sportista RS

10. bokser Stevo Zolak (Slavija)
9. rukometaš Marko Panić (Borac m:tel)
8. strijelac Žarko Lazić (SK Geofon Teslić)
7. kajakaš Darko Savić (KK Vrbas)
6. fudbaler Vule Trivunović (FK Borac)
5. atletičarka Gorana Tešanović (AK Borac)
4. odbojkašica Dijana Vasić (OK Jedinstvo Brčko)
3. džudista Mitar Mrdić (DžK Leotar)
2. skijašica Žana Novaković (SK Jahorina)
1. karatistikinja Dragica Drapić (KK Leotar Plus)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC