• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marko Vujin: Srbija nije favorit

Jedan od najboljih srpskih rukometaša oprezan pred Svjetsko prvenstvo u Švedskoj. "Treba da mislimo o sebi, obećavamo maksimum", kaže Vujin.

 Marko Vujin: Srbija nije favorit Izvor: MONDO

Rukometni reprezentativac Srbije Marko Vujin izjavio je danas da će se tim truditi da na Svjetskom prvenstvu igra "najbolji mogući rukomet", a da nije u redu poslije lošeg plasmana na prošlom Evropskom prvenstvu u Austriji da se priča da je ekipa favorit na šampionatu.

Reprezentacija Srbije takmičiće se u Grupi C na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj sa Alžirom, Australijom, Danskom, Hrvatskom i Rumunijom.

"Mislim da nije u redu da dajemo izjave da smo favoriti poslije Evropskog prvenstva u Austriji kada smo ispali poslije četiri dana takmičenja. Najrealnije je da kažemo da ćemo se truditi i da ćemo probati da igramo najbolji mogući rukomet", rekao je Vujin agenciji Beta.

Prema njegovim riječima, na Svjetskom prvenstvu treba da se ide korak po korak.

"Ne treba zanemariti Alžir i Australiju, jer nam se dogodio 'kiks' protiv Brazila na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj 2009. godine. To sada ne smijemo sebi da dozvolimo", rekao je Vujin, koji igra u mađarskom Vespremu i ove sezone je najbolji strijelac Lige šampiona.

On je istakao da ne treba razmišljati o Rumunima kao direktnim protivnicima za prolazak u drugi krug takmičenja, jer je to posljednja utakmica takmičenja u Grupi C.

"Treba da razmišljamo o našoj igri i o mečevima sa Danskom i Hrvatskom koje su mnogo važnije za dalji plasman. Treba da razmišljamo i o prenošenju nekih bodova", rekao je Vujin.

Reprezentativac Srbije naglasio je da je dobro što je Rukometni savez organizaovao da ekipa za vrijeme priprema igra prijateljske utakmice na svom terenu.

"Dobro je da se ne umaramo na putovanjima, u avionima. Mislim da uz prave pripreme koje već imamo i kada se kompletiramo 2. janura, da se možemo nadati dobrom rukometu", rekao je Vujin.

Reprezentacija Srbije će igrati prvo humanitarni meč sa Rusijom u Beogradu 26. decembra za "Dan rukometa, zatim putuje u Tunis na dvomeč sa domaćom selekcijom. Poslije Nove godine sastaće se na svom terenu sa Austrijom i na kraju sa BiH.

On je objasnio da je malo ko očekivao da će Srbija pobijediti Češku, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, jer je protivnike predvodio Filip Jiha jedan od najboljih rukometaša svijeta.

"Mi smo uspjeli da pobijedimo Češku i što je još važnije da povratimo povjerenje koje je poljuljano poslije Evropskog prvenstva u Austriji. Sada je važno da svi budemo zdravi na Svjetskom prvenstvu, da pobjeđujemo i da igramo što bolje", zaključio je Vujin.

Svjetsko prvenstvo održaće se od 13. do 30. januara u Švedskoj.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC