• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: "Orlovi" poletjeli pobjedom!

U meču od kojeg će kompletan prihod od ulaznica biti usmjeren za pomoć Kraljevčanima, najbolji rukometaši Srbije pobijedili su Rusiju sa 37:33 (20:11).

 RUKOMET: "Orlovi" poletjeli pobjedom! Izvor: MONDO

Bilo bi lijepo da se po jutru dan poznaje...

Najbolji rukometaši Srbije, iako tek okupljeni i bez trojice bitnih igrača u sastavu, glatko su pobijedili ozbiljnog rivala, Rusiju, u prvom prijateljskom meču u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u Švedskoj (13. - 31. januar).

"Orlovi" su u nedjelju uveče na Banjici, u meču od kojeg će kompletan prihod biti usmeren ka ugroženim građanima Kraljeva, pobijedili Ruse sa 37:33, iako su na poluvremenu vodili sa 20:11.

Simultanku odigrao je desni bek Marko Vujin, koji je iz "topa" koji ima u lijevoj ruci, zakucao 14 golova u mrežu protivnika, od čega deset u prvom poluvremenu, a realizovao je i svih šest sedmeraca.

U prvom napadu u drugom dijelu igre, Srbija je povela sa 21:11, poslije čega je došlo do blagog pada u igri. Uz sve to i selektor Veselin Vuković "miješao" je karte u drugom poluvremenu, pa se i to odrazilo na pad u igri.

Još nespremni za atomski rukomet svih 60 minuta, "orlovi" su postali žrtva tempa koji su sami nametnuli u prvih pola sata, pa su Rusi pred kraj duela stigli i do 35:33, ali dalje ne!

Tada je Vujin realizovao sedmerac, a imala je Srbija i igrača više do kraja utakmice. Kada je golman Darko Stanić odbranio sedmerac 30 sekundi prije kraja, pri rezultatu 36:33, bilo je jasno da će u punoj dvorani Sportskog centra Banjica, pobjedu odnijeti Vukovićev tim.

Poslije uvodnih 8:5, srpski rukometaši zaigrali su oštru i pokretljivu odbranu, iz koje su "sjevale" kontre, pa je očas posla na semaforu pisalo 13:6, odnosno 14:7. U to vrijeme, Vujin je već imao osam pogodaka na svom kontu...

Utakmica sa Rusijom, na neki način bila je utakmica protiv učesnika Lige šampiona Čehovskije Medveda, jer 15 od 17 igrača iz sastava "zbornaje" nastupa za taj tim.

U Švedskoj, "orlovi" će se u prvoj fazi takmičiti protiv Alžira, Australije, Hrvatske, Danske i Rumunije. Dalje idu najbolje četiri ekipe, a kasnije će se Grupa C, ukrštati sa Grupom D, u kojoj su Argentina, Čile, Južna Koreja, Poljska, Slovačka i Švedska.

U svom sastavu, Srbija ima trojicu igrača koji se trenutno nalaze na Top 10 listi strijelaca Lige šampiona. Marko Vujin je ubjedljivo najbolji strijelac Evrope, dok mu društvo u kremu kontinentalnog rukometa prave kolega bek Momir Ilić i snažni pivotmen Rastko Stojković, koji je samo u drugom poluvremenu zakucao pet golova u mreži ruskog tima.

Već u ponedjeljak, reprezentacija Srbije otputovaće u Tunis, gdje će nastaviti pripreme i odigrati dva meča sa domaćom selekcijom, a potom slijedi povratak u prijestonicu, mini odmor zbog proslave Nove godine i okupljanje u Kovilovu u prvim danima 2011. Svi se nadaju da će tada Srbija biti kompletna, a 4. januara očekuje se konačna odluka oko toga da li će kapiten tima Mladen Bojinović stići da se oporavi od povrede ligamenata koljena, koju je zadobio u posljednjoj utakmici za Monpelje, prije početka priprema reprezentacije.

Bojinovićevi ligamenti koljena nisu pokidani, ali jesu znatno oštećeni i malo je vjerovatno da će on biti spreman za najteže napore u Švedskoj.
(MONDO, foto: Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC