• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodina, Radnički, Zvezda i Partizan za Kup

Za naslov pobjednika odbojkaškog Kupa Srbije boriće se Vojvodina iz Novog Sada, Radnički iz Kragujevca i "vječiti" rivali Crvena zvezda i Partizan.

 Vojvodina, Radnički, Zvezda i Partizan za Kup Izvor: MONDO

Favoriti su u dve utakmice četvrtfinala nadigrali redom Nip, Spartak iz Subotice, Jedinstvo iz Stare Pazove i Spartak iz Ljiga. Radnički, Vojvodina i Crvena zvezda dva puta su pobjeđivali sa po 3:0, a Partizan oba puta 3:1.

Plasman na "Fajnal-for" Kupa igrači Vojvodine ostvarili su još u subotu uveče, nakon što su u drugom susretu četvrtfinala eliminisali Niš. U Novom Sadu bilo je glatkih 3:0 u setovima, već poslije 66 minuta igre - 25:22, 25:21, 25:15.

Dan kasnije i ostale tri favorizovane ekipe, koje vode glavnu riječ i u prvenstvu, plasirale su se na završnicu 46. izdanja Kupa.

Šampion Srbije, Radnički, u Kragujevcu je pobijedio Spartak iz Subotice. Kao i u prvom meču u Subotici, u "Jezeru" su dvostruki uzastopni prvaci Srbije i učesnici Lige šampiona bili ubjedljivi. Igralo se 74 minuta, a bilo je 3:0 (25:14, 25:22, 25:21).

Crvena zvezda je u Šumicama pobijedila Jedinstvo iz Stare Pazove sa 3:0, poslije 64 minuta igre. Bilo je 25:15, 25:19 i 25:23. Još ubjedljivija, Zvezda je bila u prvom meču kada je protivniku dopustila 42 poena u tri seta, u prosjeku 14 po setu.

Aktuelni lider prvenstva Partizan jedini je od učesnika "Fajnal fora" izgubio set u četvrtfinalu. Kao i u prvom meču u Ljigu, crno-bijeli su i u revanšu u Šumicama pobijedili Spartak sa 3:1 (25:21, 21:25, 25:21, 25:17) i posle 91 minuta igre, izborili plasman u završnicu takmičenja.

"Fajnal-for" biće odigran 26. i 27. februara 2011. godine.

Vojvodina u istoriji ima 13 titula prvaka države, od kojih je dve osvojila u SFRJ, a 11 kasnije. U Kupu, Novosađani imaju 12 trijumfa, od čega su dva ostvarili u doba velike Jugoslavije. Posljednji put, igrači Vojvodine bili su šampioni 2007. godine, a Kup su osvojili 2009. godine.

OK Radnički u istoriji ima samo dve titule prvaka Srbije, osvojene u prethodne dve sezone.

Crvena zvezda je bila šampion sedam puta, od čega pet puta u doba SFRJ, a Kup je osvajala u devet navrata, od čega takođe pet puta u vrijeme bivše države. Crveno-bijeli su posljednji put bili šampiona 2008. godine, a Kup su osvojili 2009. godine.

Partizan je najusjpešniji od ova četiri tima u doba SFRJ, sa deset titula i sedam Kupova, ali crno-bijeli od "duple krune" 1991. godine, posljednje sezone prije početka rata, nisu osvojili ni titulu, ni Kup.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC