• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Remi Borca m:tel i Benfike

Rukometaši Borca m:tel remijem protiv Benfike 33:33 startovali su na turniru u holandskom Volendamu. Drugi meč sa domaćinom.

 RUKOMET: Remi Borca m:tel i Benfike Izvor: MONDO

U svom prvom meču grupe B turnira Borac m:tel je odigrao neriješeno 33:33 sa portugalskim predstavnikom iako je tokom većeg dijela meča imao značajnu rezultatsku prednost.

Banjalučani, koji su na turnir u Holandiju putovali 24 sata autobusom, dobro su odigrali prvih 30 minuta i otišli na odmor sa prednošću 17:14.

Ekipa Dragana Markovića nastavila je dobro i u nastavku i sredinom drugog poluvremena imala čak sedam golova prednosti (27:20), ali je u finišu utakmice poklekla.

Malo umor, malo sudije koje su Borcu dosudile čak 20 minuta isključenja, doprinijeli su tome da se prednost Borca m:tel istopi u finišu utakmice pa je meč završen rezultatom 33:33 i podjelom bodova.

"Neshvatljivo je smo uspjeli da prokockamo ovako veliku prednost, ali šta je, tu je. Našem remiju u dobroj mjeri kumovale su sudije, koje su nekoliko spornih lopti dodijelile klubu iz Portugala, a imale su i različite kriterijume pri isključivanju igrača, tako da smo na kraju susreta imali 20 minuta kazne. Vjerujem da ćemo biti bolji u sljedećim susretima", rekao je direktor Borca m:tel Boris Đogo.

Borac drugu utakmicu igra protiv nekadašnjeg rivala u Čelendž kupu KRAS Volendam koji je u drugom meču prvog kola grupe B savladao holandsku ekipu Ol stars rezultatom 33:25.

U grupi A igraju norveški Viking stavanger, učesnik Lige šampiona Sankt Peterburg, te dva holandska tima, Vos Lajons i Euroteh Bevo, ekipa koju je Borac prošle godine savladao u prvom kolu Kupa EHF.

U mečevima prvog kola Vos Lajons savladao je ekipu Euroteh Bevo 34:31, a norveški Viking bio je bolji od Sankt Peterburga - 34:32.

Dve najbolje ekipe iz svake grupe plasiraće se u polufinale koje je na rsporedu u utorak uveče, a finale i mečevi za plasma od trećeg do osmog mjesta igraju se u srijedu.

Ekspedicija Borca m:tel vraća se u Banjaluku u četvrtak, 30. decembra. Tada će igrači dobiti slobodno do 10. januara, kada počinju pripreme za nastavak sezone, zakazan za 11. februar.

Prvih desetak dana rukometaši Borca m:tel treniraće u Banjaluci, a 21. januara otputovaće za Francusku, gdje će nastupiti na turniru. Planirano je da u međuvremenu ekspedicija Borca m:tel svrati i u Njemačku i tamo odigra nekoliko kontrolnih mečeva.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC