• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA 2010: Čekamo nove medalje

Predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić ocijenio je 2010. uspješnom i rekao da u predstojećoj godini očekuje još uspjeha.

 ODBOJKA 2010: Čekamo nove medalje Izvor: MONDO

"Ovo je bila uspješna godina Odbojkaškog saveza. Svi igrači, Ministarstvo omladine i sporta, donatori i sponzori zaslužili su pohvale za doprinos novim uspjesima naše odbojke", rekao je Boričić na proslavi nazvanoj "Vrijeme odbojke - vrijeme radosti".

Iskusni funkcioner podsjetio je da su za razne reprezentativne selekcije ove godine igrala 102 igrača, da je Srbija odigrala 133 utakmice i u jakoj konkurenciji osvojila 13 medalja, kao i 14 pojedinačnih međunarodnih priznanja.

Predsjednik OSS istakao je da su muška i ženska seniorska reprezentacija dobile priznanja Olimpijskog komiteta Srbije, da su kadeti prvi na svijetu, a kadetkinje vicešampionke svijeta, kao i srebrne i bronzane medalje juniora, odnosno juniorki na prvenstvima Evrope.

Boričić je pohvalio seniore zbog osvajanja trećeg mjesta na SP u Italiji, a seniorke za trijumf u Evropskoj ligi.

Nikoli Grbiću pripala je nagrada Međunarodnog olimpijskog komiteta, dok je Međunarodna odbojkaška federacija uvrstila OSS među šest najboljih nacionalnih saveza svijeta.

"U sljedećoj godini nas očekuju dva svjetska juniorska prvenstva i četiri evropska, od kojih zajedno sa Italijom organizujemo turnir za odbojkašice. To će biti najvažnije takmičenje u 2011", rekao je Boričić.

OSS je dodijelio nagrade "Vrijeme odbojke - vrijeme radosti" kapitenu ženske reprezentacije Jeleni Nikolić, koja je proglašena za najboljeg igrača i primača servisa u Evroligi.

Nagradu su dobili i Ana Bjelica, najbolji poenter juniorskog EP i Aleksandar Atanasijević, najbolji smečer juniorskog EP.

(Beta, foto: FIVB)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC