• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TENIS 2010: Istorijska za Srbiju!

Osvajanje Dejvis kupa, nezvaničnog prvenstva svijeta u muškoj konkurenciiji, predstavlja krunu velikog uzleta srpskog tenisa u minulih pet godina.

 TENIS 2010: Istorijska za Srbiju! Izvor: MONDO

Ovaj događaj svakako je obilježio 2010. godinu, ne samo u srpskom tenisu, već i u srpskom sportu.

Iz to, izvanredni pojedinačni rezultati na međunarodnim turnirima i sve bolji rejting srpskih takmičara, svrstali su reprezentaciju Srbije među velike favorite u dvogodišnjem ciklusu Dejvis kupa.

Izabranici selektora Bogdana Obradovića ovogodišnji put ka "salatari" počeli su trijumfom nad državnim timom SAD u Beogradu (3:2). Uslijedilo je gostovanje Hrvatima u Splitu. U rodnom gradu možda i najvažnije karike u stručnom štabu reprezentacije Nikole Pilića Srbija je, ispostavilo se, imala najlakši posao, pošto je domaćine pobijedlia sa 4:1.

Polufinalni okršaj sa Česima i finalni duel protiv Francuza predstavljali su vrhunac uzbuđenja i borbe dostojne najljepših trenutaka u istoriji srpskog sporta.

U oba meča Srbija je uoči posljednjeg dana gubila 2:1, ali su igrači uz pomoć publike u prepunoj Beogradskoj areni smogli snage da načine velike preokrete i stignu do vrijednog trijumfa.

Novak Đoković, Viktor Troicki, Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić 5. decembra postigli su najznačajniji rezultat u istoriji srpskog tenisa. Bio je to domet koji je zasjenio sve što su ostali srpski sportisti postigli u veoma uzbudljivoj 2010. godini.

Godinu na izmaku posebno će pamtiti najbolji teniser Đoković, koji je proglašen za najboljeg sportistu Srbije u 2010. Njegov trener, Slovak Marijan Vajda dobio je priznanje za najboljeg trenera.

Potpuno drugačija bila je sudbina ženske selekcije u Federejšn kupu. Prilično nehomogeni tim najprije je u duelu sa Rusijom eliminisan već u prvom kolu, a da ekipa ne funkcioniše na nivou individulanih kvaliteta pokazao je i meč protiv Slovakinja u borbi za opstanak u Svjetskoj A grupi.

Poraz od Slovačke u Beogradu preselio je reprezentaciju Srbije u Svjetsku B grupu, a u narednom ciklusu cilj će biti povratak u elitu.

Nova uzbuđenja u smiraj 2010. godine najavio je start izuzetno oštre kampanje uoči izbora u Teniskom savezu Srbije (TSS).

Reprezentativci na čelu sa selektorom Obradovićem podržali su veoma kritičan kurs koji je Srđan Đoković zauzeo prema aktuelnom rukovodstvu Saveza, što nagovještava nove konfrontacije u srpskom tenisu.

(Tanjug/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC