• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA 2010: Zbogom Nikola i veliko hvala!

Jedan od najboljih odbojkaša koja je imala Srbija, oprostio se od dresa u kojem je igrao neprekidno od 1995. godine i za to vrijeme ostavio neizbrisiv trag u sportu uopšte.

 ODBOJKA 2010: Zbogom Nikola i veliko hvala! Izvor: MONDO

Iako 2010. godina vjerovatno pripada srpskim teniserima, osvajačima Dejvis kupa, u godini na izmaku nisu izostali ni uspjesi u sportovima od kojih smo navikli samo najbolje.

Odbojka je svakako jedan od tih sportova.

Odbojkaši su održali korak sa najboljim svjetskim selekcijama, a 2010. godinu pamtiće po povratku na pobjedničko postolje. Tim koji je sa klupe predvodio mladi, ali već iskusni stručnjak Igor Kolaković, opravdao je velika očekivanja osvajanjem dvije bronzane medalje - na planetarnom šampionatu u Italiji i završnom turniru Svjetske lige u Kordobi.

Veliko slavlje nakon trijumfa nad Italijanima u Rimu i bronzane medalje na grudima srpskih reprezentativaca predstavljali su spektakularni oproštaj od državnog tima dugogodišnjeg kapitena Nikole Grbića.

Jedan od najboljih sportista koja je imala Srbija oprostio se od dresa u kojem je igrao neprekidno od 1995. godine i za to vrijeme ostavio neizbrisiv trag u srpskoj odbojci i sportu uopšte.

Iako su odbojkašice podbacile zauzimanjem tek osmog mjesta na prvenstvu svijeta u Japanu, i one imaju razloga za zadovoljstvo na kraju godine, s obrzirom da su se na završnom turniru u Turskoj još jednom domogle pehara namijenjenog najboljem u Evroligi.

Velike šanse za osvajanje još jednog odličja odbojkašice će imati sljedeće godine, pošto će Srbija, uz Italiju, organizovati kontinentalnu smotru.

Pečat na veoma uspješnu odbojkašku godinu predstavljaju priznanja Olimpijskog komiteta Srbije za najbolju mušku i žensku ekipu u 2010.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC