• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antelj: Mi vama milione, a vi nas napadate...

Iako Antelj nije direktno prozvao nikoga, očigledno je da se obraća opciji Srđana Đokovića, a možda čak i igračima, koji su podržali oca Novaka Đokovića.

 Antelj: Mi vama milione, a vi nas napadate... Izvor: MONDO

"Smatram da nije u redu da oni koji su najviše imali koristi od Teniskog saveza Srbije i kojima je u prethodnom periodu isplaćeno preko 2.000.000 dolara sada govore da Teniski savez Srbije nije radio ništa", kaže predsjednik Skupštine TSS Đorđo Antelj.

U oštroj razmjeni forhenda pred očekivanu Izbornu skupštinu Teniskog saveza Srbije, između opcije koju zastupa aktuelni predsjednik Slobodan Živojinović sa jedne, odnosno predvodnik pokreta za promjene Srđan Đoković sa druge strane, posljednji udarac zadao je jedan od zagovarača Bobine opcije.

Predsjednik Skupštine TSS Đorđo Antelj obratio se javnosti saopštenjem u kojem, između ostalog, postavlja pitanje: "Kako je moguće da nas sada napadaju oni kojima smo isplatili dva miliona dolara!?"

Iako Antelj nije direktno prozvao nikoga, očigledno je da se obraća opciji Srđana Đokovića, a možda čak i igračima, koji su podržali oca Novaka Đokovića.

Prenosimo vam saopštenje u cijelosti:

"U svjetlu najnovijih zbivanja oko Teniskog saveza Srbije, kao zaljubljenik u tenis u čiji razvoj godinama unazad ulažem, posebno u razvoj mladih teniskih talenata i kao predsjednik skupštine Teniskog saveza Srbije, smatram da nije u redu da oni koji su najviše imali koristi od Teniskog saveza Srbije i kojima je u prethodnom periodu isplaćeno preko 2.000.000 dolara sada govore da Teniski savez Srbije nije radio ništa i bacaju kamenje na izvor gdje su se napili vode.

Da li će doći do promjene u vrhu Teniskog saveza Srbije, zavisi isključivo od moralnih i stručnih kapaciteta onih koji to predlažu.

Da li oni zaista imaju poštene namjere i da li su spremni da dio sopstvenog kapitala ulože u teniski pul Srbije? Oni to očigledno nisu uradili, već sanjaju kao djeca da će članovi Upravnog odbora donijeti novac, a oni će raditi kako njima odgovara.

Istu ideju su imali rukovodioci Teniskog saveza prije nas, pa su nam ostavili 50.000 dolara minusa u kasi, a mi smo za samo nekoliko mjeseci imali u kasi preko 250.000 dolara, što sopstvenog uloženog novca, što novca od sponzora.

Plejada naših vrhunskih tenisera svjetskog ranga nije došla slučajno, a svi teniski aktivisti i posebno profesionalni teniseri dobro znaju koliko je ko uložio sopstvenih para i truda u razvoj srpskog tenisa i to onda kada tenis u Srbiji uopšte nije bio popularan. Zato je većina klubova jedinstvena u namjeri da ne dozvoli nikome da privatizuje TSS.

Prije deset godina rekao sam da je naša vizija 'Srpski tenis u svetskom vrhu' i da zato ulažem u teniski sport koji u to vrijeme nije bio popularan kao danas. Mi danas imamo obavezu da nastavimo da ulažemo znanje i finansijska sredstva u mlade teniske talente i stvaramo nove teniske zvijezde koje će nastaviti da hodaju stazama na kojima su danas naše proslavljene teniserke i teniseri. Rezultati koje postižu naši mladi talenti na međunarodnim takmičenjima pokazuju da smo na dobrom putu.

Ako želimo dobro srpskom tenisu koji to zaslužuje, onda moramo poslati pozitivnu poruku teniskoj javnosti. Svaka dobronamerna i činjenično utemeljena kritika je dobro došla, da nas sve probudi da smo dosta postigli, ali i da možemo još bolje. Sve to mora biti urađeno transparentno na demokratski i dostojanstven način.

Da bismo zajedno utvrdili šta je istinski interes našeg tenisa, potreban je trud i zdrav razum - smatram da smo mi, aktivni učesnici u našem tenisu, najviše odgovorni iz razloga koji su mnogo viši i širi od međusobnog prepucavanja, i treba da budemo pokretačka snaga daljeg omasovljenja i razvoja srpskog tenisa. To srpski tenis i zaslužuje.

Moramo prije svega i iznad svega raščistiti sa sobom i u sebi, da nam je primarni interes i obaveza da sačuvamo ugled, dostojanstvo i sve vrijednosti koje teniski sport afirmiše", potpisao je Đorđo Antelj, predsjednik skupštine Teniskog saveza Srbije i vlasnik TK Gemax.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC