• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đurković: Uspješna 2010, sljedeća još uspješnija

Generalni sekretar RSS zadovoljan rezultatima u godini na izmaku i očekuje još bolje u 2011. Pripreme za organizaciju EP po planu.

 Đurković: Uspješna 2010, sljedeća još uspješnija Izvor: MONDO

U Rukometnom savezu Srbije su zadovoljni učinjenim u godini na izmaku iako su seniori bili tek 13. u Evropi, seniorke se našle na stepeniku ispod...

Ipak, u Savezu smatraju da su učešća na velikim takmičenjima sama po sebi uspjeh.

"Nismo osvojili nijednu medalju, ali moram da izrazim zadovoljstvo, jer su nam sve selekcije učestvovale na velikim takmičenjima, što nam je bio prioritetni zadatak, zaključno sa Svjetskim prvenstvom, koje će seniori igrati u januaru. Očekujemo da u Švedskoj napravimo dobar rezultat", poručio je generalni sekretar RSS, Božidar Đurković i nastavio:

"Uprkos jakoj konkurenciji u grupi na Svjetskom prvenstvu, u kojoj smo sa Danskom, Hrvatskom, Rumunijom i Alžirom, očekujem da ćemo proći u narednu rundu. Ne treba nikog da se plašimo. Imamo snage i motiva, dobre igrače i stručni štab. Nije nemoguće da ćemo se boriti i za viši plasman", dodao je gensek RSS.

Božidar Đurković je najavio i planove za 2011:

"Velike su nam ambicije, da na rezultatskom planu odemo korak dalje".

Biće to godina priprema za organizaciju Evropskog prvenstva 2012.

"Mnogo stvari je odrađeno. Ipak, očekuje nas još mnogo posla, koji treba da završimo do sredine oktobra. Počinje rekonstrkucija niškog Čaira, u julu i beogradskog Pionira, Spensa... I u smislu organizacije sve ide po planu. Uz našu tradicionalnu gostoljubivost, pokušaćemo da sve podignemo bar za nivo više nego što je bilo u Austriji".

Start regionalne lige je izvjestan.

"Bila bi jako značajna za naše igrače i klubovi. Osnovni principi su dogovoreni iako još ništa nije potpisano. I dalje očekujemo zvaničan odgovor slovenačkih i mađarskih klubova. Čak i ukoliko ne prihvate, pretpostavljam da ćemo igrati sa klubovima iz BiH, Hrvatske i Makedonije", zaključio je Božidar Đurković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC