• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HOPMAN KUP: Nole i Ana startuju 2. januara

Ana Ivanović i Novak Đoković pokušaće Srbiji da donesu prvu titulu na Hopman Kupu, koji se od 1. do 8. januara igra u Pertu.

 HOPMAN KUP: Nole i Ana startuju 2. januara Izvor: MONDO

Na tradicionalnom Hopman kupu, koji će biti održan u Pertu od 1. do 8. januara, reprezentacija Srbije, za koju će nastupiti Ana Ivanović i Novak Đoković, igraće u A grupi sa selekcijama Belgije, Kazahstana i Australije.

U prvom kolu Srbija će se 2. januara sastati sa Kazahstanom. Ivanović će igrati protiv Jaroslave Švedove, a Đoković protiv Andreja Golubjeva. U slučaju neriješenog rezultata odlučivaće meč u mješovitom dublu.

Reprezentacija Srbije, koja je postavljena za prvog nosioca, u drugom kolu će igrati protiv Australije, čije boje će braniti Ališa Molik i Lejton Hjuit. Taj meč na programu je 4. januara.

U trećem kolu (6. januara) Ivanović i Đoković će se sastati sa reprezentacijom Belgije, koja je treći nosilac. Protivnici će im biti Žistin Enan i Ruben Bemelmans.

Zanimljivo da će najbolji teniser Srbije Novak Đoković imati ubjedljivo najmanju pauzu na ATP turu, jer je posljednji meč odigrao 5. decembra, a startuje već 2. januara.

U B grupi će igrati Velika Britanija (Laura Robson i Endi Marej), Italija (Frančeska Skjavone i Potito Staraće), Francuska (Kristina Mladenović i Nikolas Mau) i SAD (Betani Matek-Sends i Džon Izner).

U finalu, koje je na programu 8. januara, sastaće se pobjednici grupa.

Hopman kup igra se od 1989. godine. Srbija je do sada učestvovala samo jednom 2008. godine, kada su Novak Đoković i Jelena Janković poraženi u finalu od Mardija Fiša i Serene Vilijamas. Amerikancima je to bio posljednji od pet trofeja na Hopman kupu.

Španija i Slovačka imaju po tri pehara, Nemačka i Švajcarska po dva, dok su Australija, Češka, Čehoslovačka, Rusija, Južna Afrika, Hrvatska i Jugoslavija po jednom bili najbolji.

Jugoslavija je prvo mjesto osvojila 1991. godine, kada su za nju nastupali Goran Prpić i Monika Seleš.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC