• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HOPMAN KUP: Novak obezbijedio pobjedu Srbije!

Srbija maksimalna protiv Kazahstana u 1. kolu A grupe: Đoković - Golubjev 2:1, Ivanović - Švedova 2:0, Đoković/Ivanović - Golubjev/Švedova 2:0.

 HOPMAN KUP: Novak obezbijedio pobjedu Srbije! Izvor: MONDO

Prvi favoriti Hopman kupa uspješno su počeli učešće na tradicionalnom takmičenju u Pertu, kojim još od 1989. kreće svaka teniska sezona.

Oni su u nedelju savladali Kazahstan sa 3:0 u partijama. Posljednji poen je pred ponoć po lokalnom vremenu osvojio mješoviti dubl - 7:6, 6:4.

Na pobjedu Ane Ivanović nad Jaroslavom Švedovom (7:6, 6:1) nadovezao se Novak Đoković, mada mu je trebalo neko vrijeme da zaigra onako kako umije - 4:6, 6:3, 6:1.

"Srećan sam što nisam obrukao Anu i što sam reprezentaciji donio novi poen. Ne bih da tražim izgovore, ali došao sam ovdje prije samo dva dana, a to je malo da bih se adaptirao na promjenu vremenske zone i na igru na otvorenom", rekao je Đoković.

Andrej Golubjev (36. na ATP listi) nametnuo se u prvom setu kao agresivniji i fizički spremniji teniser, mada je i taj dio meča dobio uz dosta sreće.

Novak je poslije gubitka gema na svoj servis (3:5) uspio da se revanšira i dođe do gem lopte za izjednačenje na 5:5, ali je svojim greškama ipak dopustio Kazahstancu ruskog porijekla da povede sa 1:0.

Činilo se da Đoković "diše na škrge" i da nije u formi zbog kasnog završetka prethodne sezone, odnosno kratkotrajnog odmora poslije trijumfa u Dejvis kupu. Na sreću, ta bojazan se pokazala neopravdanom, jer je treći reket svijeta brejkom na startu drugog seta najavio totalnu dominaciju.

Brzo je poveo sa 5:1, a pošto je Golubjev smanjio na 5:3, napravio je i treći brejk, što mu je omogućilo da set odluke počne svojim servisom i tako nastavi da diktira rezultat.



Prvi poen - od dva potrebna za ukupnu pobjedu - donijela je Ana Ivanović motivisanom, pa i prilično kvalitetnom partijom protiv neugodne Švedove, s obzirom na to da sezona tek počinje.

Ana se do polovine prvog seta mučila sa servisom, ali kada je iz ujednačene borbe u "taj-brejku" izašla kao pobjednik, do kraja je na terenu postojala samo ona. Tri puta je oduzela servis Švedovoj i donijela radost brojnim srpskim navijačima.

Meč je igran na temperaturi preko 30 stepeni, a zanimljivo je da je prvi set trajao više nego trostruko duže od drugog - 63:18 minuta.

Do Aninog vođstva od 4:3, samo jedan gem je osvojila teniserka koja je servirala, ali su se onda stvari potpuno preokrenule i na naredni brejk se čekalo osam gemova.

Ivanovićeva je brzo nakupila četiri dvostruke servis greške, međutim i na tom polju se preporodila nakon male drame i udaranja reketom o pod pri rezultatu 4:4. Neizvjestan gem u kojem je spasila tri brejk lopte osvojila je vezujući dva servis "vinera" i jedan as.

U "taj-brejku" je Švedova imala 5:4 i dva servisa. Nazirao se gubitak seta, ali Ana je hrabrom igrom preokrenula na 6:5, prvu set loptu nije iskoristila, ali drugu jeste, kada je protivnica na mreži odigrala netačan volej.

Novak Đoković (3. na ATP listi) može da obezbijedi "dva boda" ako u prvom međusobnom okršaju savlada Andreja Golubjeva (36). Ako naturalizovani Kazahstanac iznenadi, odlučivaće duel mješovitih dublova.

Miks će se igrati u svakom slučaju, samo bi sa vođstvom od 2:0 srpski tim bio znatno rasterećeniji.

U istoj grupi u subotu je Belgija savladala Australiju sa 2:1 u partijama. Takmičenje u B grupi počinje u ponedeljak, okršajima Velika Britanija - Italija, odnosno Francuska - SAD.

Srbija će sa Australijom igrati u utorak, a sa Belgijom u četvrtak. S obzirom na to da se igra po bod-sistemu, važna je svaka partija, pa i set.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC