• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Srbi ne obećavaju medalju, već borbu!

"Orlovi" opet zajedno u Beogradu, ovaj put pojačani "Nijemcima". Još dvije provjere - sa BiH i Austrijom pred polazak na Mundijal.

 RUKOMET: Srbi ne obećavaju medalju, već borbu! Izvor: MONDO

Poslije prvog dijela priprema za Svjetsko prvenstvo i povratka iz Tunisa najbolji rukometaši Srbije dobili su nekoliko slobodnih dana za novogodišnje praznike. Međutim, vremena za opuštanje nije bilo puno.

U prazničnom raspoloženju "orlovi" su, pojačani igračima iz Bundeslige, dočekali početak drugog dijela priprema, najvažnijeg pred početak turnira u Švedskoj (13-30.01).

"Imamo finu atmosferu, iako smo svjesni da nas očekuje naporan rad. Vremena do početka šampionata ostalo je vrlo malo. Priključili su nam se i igrači iz njemačke lige - Ilić, Šešum i Vučković. Sada smo kompletni i nadamo se da neće biti povreda i da ćemo sve uspjeti da odradimo što smo zacrtali", rekao je po okupljanju Veselin Vuković, selektor srpskog tima.

"Orlovi" neće napuštati Srbiju sve do polaska na Svjetsko prvenstvo - 13. januara. Očekuju ih još dvije prijateljske utakmice - 5. januara u Rumi protiv Bosne i Hercegovine i tri dana kasnije protiv Austrije u Beogradu.

"Nakon meča sa Austrijom saopštiću konačan spisak za Švedsku", najavio je Vuković.

Srbija će u prvoj fazi Mundijala igrati u Grupi c protiv Hrvatske, Danske, Rumunije, Alžira i Australije. Stručni štab "orlova" pažljivo prati dešavanja u taborima protivnika.

"Imam punu torbu svježih utakmica naših protivnika, a moram priznati da polako počinjem da analiziram i mečeve reprezentacija koje se nalaze u grupi sa kojom ukrštamo, naravno, ukoliko prođemo prvi krug", ništa ne prepušta slučaju Vuković. On smatra da se Srbija nalazi u teškoj grupi.

"Tu su Danska i Hrvatska, reprezentacije sa daleko većim rejtingom od našeg. Ali, to ne znači da ćemo se predati prije utakmice, štaviše. Možda je realno očekivati da mi u Rumunija posljednjeg dana prve faze igramo za prolazak u drugi krug. Mada, ja ipak mislim da imamo šansu i protiv najjačih. Nadam se da nekoga od njh možemo da pobijedimo i prenesemo koji bod. Poslije znate i sami kako rastu ambicije. Bitno je da ostanemo čvrsto na zemlji", objektivno gleda na situaciju u grupi selektor Srbije.

Vuković ne želi da prognozira rezultat u Švedskoj, ali je jasno šta očekuje od svojih učenika.

"Ideja je da igramo najbolje što možemo i da poslije toga vidimo za šta je to bilo dovoljno."



Jedan od najiskusnijih u srpskoj reprezentaciji je Dimitrije Pejanović. Tridesetšestogodišnji čuvar mreže očekuje da se, sada kada je selekcija kompletirana, tim spremi na najbolji način.

"Očekujem da preostalo vrijeme iskoristimo što bolje. Trudićemo se da sprovedemo zamisli selektora, a to su jaka odbrana i da u napadu budemo što više uigrani."

Golman Srbije ne želi da priča o medalji.

"Ne bih da dajem velika obećanja, ali mogu da garantujem da ćemo se boriti svaku utakmicu i da ćemo dati naš makismum. Trudićemo se da osvjetlamo obraz našoj naciji", zaključio je Pejanović.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC