• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković u Melburnu kreće od igrača koji ga je prozivao: Novaka čeka finale pre finala, Rafa kreće od dvojice Srba!

Autor Dragan Šutvić

Završen je žrijeb za glavni dio Australijan opena.

 Australijan open žrijeb 2021 Izvor: Profimedia

Poznat je žrijeb Australijan opena! Novak Đoković u odbranu trofeja osvojenih 2019. i 2020. kreće protiv nekada 25. tenisera sijveta Žeremija Šardija.

Najbolji teniser svijeta se nalazi u nešto težoj polovini žrijeba i mogli bismo da vidimo "finale prije finala" sa Dominikom Timom, dok je najgore prošao Laslo Đere - on će na megdan osvajaču 20 grend slem trofeja, Rafaelu Nadalu!

Nakon odlaganja sa četvrtka na petak, napokon su teniseri dobili priliku da saznaju svoje protivnike na prvom grend slemu sezone.

Novak Đoković će u prvom kolu Australijan opena imati za rivala Žeremija Šardija, 66. tenisera svijeta, inače momka koji je kritikovao najboljeg tenisera svijeta zbog njegovog "povlašćenog karantina" u Australiji. Francuz je donekle zvučno i poznato ime, daleko je od svojih najboljih dana i Đoković ne bi trebalo da se previše muči.

U drugom kolu bi Đoković mogao na Fransesa Tijafoa ili Stefana Travalju, dok mu je u trećem kolu potencijalni rival Tejlor Fric, 27. nosioca. U četvrtom kolu bi mogao da ima teškog protivnika jer bi rivali mogli da mu budu Sten Vavrinka ili Miloš Raonić, dok je u četvrtfinalu Aleksandar Zverev potencijalno najteži protivnik.

Da je Novaku stigla teška polovina žrijeba govori i što bi u polufinalu mogao da igra protiv Dominika Tima, prošlogodišnjeg finaliste turnira i šampiona US opena. U tom delu žreba su i Dijego Švarcman, Denis Šapovalov, Pablo Karenjo Busta...

Laslo Đere baš nije imao sreće - igraće protiv Rafaela Nadala u prvom kolu turnira! Srpski teniser će igrati meč protiv legendarnog Španca koji još nije siguran da li će biti zdravstveno spreman, a pobjednik tog meča će na megdan boljem iz susreta Viktor Toricki - Majkl Mo!

Tako bi Nadal mogao da igra protiv dvojice Srba na startu turnira ako "odradi" svoj dio posla.

Filip Krajinović je kao 28. nosilac izvukao "laki luzera" Robina Hasea, a u trećem kolu bi mogao da igra protiv 4. nosioca Danila Medvedeva. U drugom kolu eventualno Pablo Anduhar ili Kventin Halis.

Dušan Lajović startuje protiv Sergeja Stahovskog kao 23. nosilac, pobjedom bi igrao protiv Bedenea ili Bublika, au trećem kolu bi mogao da ga sačeka Gael Monfis. "Duci" bi teoretski mogao na Đokovića u četvrtfinalu, ali bi za to morao i preko Monfisa i preko Zvereva...

Miomir Kecmanović će igrati u prvom kolu protiv Kamila Majhržaka, a ako slavi potencijalni protivnik mu je 32. nosilac Adrijan Manarino, a onda u trećem kolu Saša Zverev.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC