• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Njemačka bez slike sa olimpijskih igara

Njemačkim televizijama skupo da otkupe prava na prenose sa olimpijskih igara u Sočiju i Rio de Žaneiru.

 Njemačka bez slike sa olimpijskih igara Izvor: MONDO

Njemačke televizijske stanice "ARD" i "ZDF" odustale su od pregovora sa Međunarodnim olimpijskim komitetom (MOK) oko prava na televizijske prenosa sa Zimskih olimpijskih igara u Sočiju 2014. i Ljetnjih u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Predstavnci dvije njemačke javne televizijske stanice objavili su da čelnici MOK traže ogroman novac za televizijska prava, koji oni jednostavno ne mogu da plate.

"Ukoliko se nešto ne promijeni, odustaćemo od prenosa. Stvar je vrlo jendostavna, radi se samo o novcu", rekla je prestavnica televizije "ARD".

Novinar njemačkog "Bilda" tvrdi da pozadinu problema predstavlja odluka MOK-a da se ubuduće prava televizijskih prenosa sa Olimpijskih igara prodaju direktno, bez posrednika, za pet glavnih evropskih tržista (njemačko, britansko, francusko, špansko i italijansko), pa se lako može dogoditi da su Igre u Londonu posljednje koje će Nijemci pratiti preko televizijskih ekrana.

"Bild" prenosi da MOK traži čak 180 miliona evra za paket prenosa takmičenja sa Olimpijskih igara u Sočiju i Riju, što je dva puta više od godišnjeg prava za prenose utakmica Budneslige.

Prava za prenose sa takmičenja u Sočiju i Riju do sada su kupile samo Španija i Italija, dok su pregovori sa televizijskim kućama, osim u Njemačkoj, propali i u Velikoj Britaniji i Francuskoj.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC