• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija sa Bojinovićem!

Srbija će na Svjetsko prvenstvo u Švedskoj, od 13. do 30. januara, putovati sa kapitenom Mladenom Bojinovićem! Bio on sposoban da igra ili ne...

 Srbija sa Bojinovićem! Izvor: MONDO

Dugo se čekao dan kada će ljekarski tim dati konačan odgovor na pitanje: "Da li će snažni bek biti spreman za pripreme, poslije neugodne povrede koljena?"

I odgovor je bio pozitivan...

Bojinović je iz Monpeljea poručio da stiže na pripreme.

"Bojinović dolazi u srijedu na naš duel sa Bosnom i Hercegovinom i ostaje sa nama do kraja priprema. I dalje ne znam njegov kompletan status. Četiri nedelje je bio van trenažnog procesa, ali je njegovo iskustvo od neprocjenjive vrijednosti. Pitanje je koliko može da pomogne, ali Bojinović sigurno putuje u Švedsku. Makar kao 18. igrač", rekao je selektor rukometnog tima Srbije Veselin Vuković za "Sport".

Bek sa više od 100 utakmica u nacionalnom dresu optimista je i tvrdi da će moći da igra:

"Dobro je, sve je u redu. Imao sam test snage i sve je prošlo kako se samo poželjeti može. I sam sam iznenađen brzinom oporavka, kako se funkcija koljena relativno brzo vratila... Srećan sam", kaže Bojinović, koji je povrijedio koljeno u posljednjoj utakmici za Monpelje, prije pauze u prvenstvu Francuske, zbog početka priprema za SP.

"Monpelje nije pravio nikakve probleme zbog odluke da se priključim pripremama nacionalnog tima", kaže popularni "Dugi".

"U oporavak i mogućnost odlaska na Svjetsko prvenstvo vjerovao sam od prvog dana. Moje nade su se, eto, obistinile", kaže Bojinović, koji ističe da se pauza neće odraziti na njegovu formu.

"Nije problem što nisam trenirao. Mogu da pomognem reprezentaciji", tvrdi ovaj snažni rukometaš rođen 1977. godine u Banjaluci.

Pretposljednji prijateljski duel pred put u Malme, Srbija igra u srijedu od 17 časova u Rumi, a protivnik "orlovima" biće jaka reprezentacija Bosne i Hercegovine. Na tom meču, selektor Vuković najavljuje da će uigravati trojicu novajlija na pripremama, igrače iz Bundeslige, Momira Ilića, Žarka Šešuma i Nenada Vučkovića.

Njih trojica stigli su na pripreme, kao i ostali rukometaši iz njemačkih klubova, tek u prvim danima januara.

Pored toga, Vuković je najavio da će ekipa forsirati odbranu 3-2-1, kolektivni kontranapad i "brzi centar", odnosno da će se raditi na totalnom ubrzanju igre reprezentacije, što je u posljednjih deset godina bila najveća mana srpskog rukometa.

Vuković ističe i da će se raditi na naizgled nebitnim stvarima, kao što su posljednji napad i igra sa igračem manje u polju.

"Naravno da nećemo moći sve da dovedemo da savršenstva, ali do kraja priprema cilj nam je da dotaknemo što više naizgled nebitnih 'sitnica', koje mogu da odigraju važnu ulogu na kraju", kaže Vuković.

Prije puta u Švedsku, Srbija će trenirati još sa Austrijom, a kada takmičenje počne, slijede mečevi sa Alžirom, Australijom, Danskom, Hrvatskom i Rumunijom. Tri najbolja tima iz Grupe C nastaviće takmičenje u drugoj fazi u kojoj će se ukrštati sa Grupom D, u kojoj su Argentina, Čile, Južna Koreja, Poljska, Slovačka i Švedska.

Na kraju drufe faze, odnosno Grupe II, u polufinale će se plasirati dva najbolja tima od šest u grupi.

Ostali će igrati za plasman od 5. mjesta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC