• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOHA: Troicki čeka Federera

Viktor Troicki pobijedio je Tejmuraza Gabašvilija u drugom kolu turnira u Kataru i sada čeka ishod meča Rodžer Federer - Marko Kjudineli.

 DOHA: Troicki čeka Federera Izvor: MONDO

Dejvis kup heroj Srbije, momak koji je u petom, odlučujućem meču finala Dejvis kupa za 2010. godinu donio trijumf našoj reprezentaciji protiv Francuske, pobjedama je počeo novu ATP sezonu.

Na turniru u Dohi, gdje brani prošlogodišnji plasman u polufinale, naš teniser je zabilježio i drugu laku pobjedu.

Poslije Ukrajinca Sergija Stahovskog u prvom kolu (6:4, 7:5), Troicki je još lakše pobijedio Rusa gruzijskog porekla Tejmuraza Gabašvilija (6:3, 6:1). Za plasman u četvrtfinale 1.024.000 dolara vrijednog turnira u prestonici Katara bilo mu je potrebno svega 50 minuta protiv 80. tenisera svijeta.

Ipak, u borbi za novo polufinale u Dohi, 24-godišnjeg Troickog očekuje vjerovatno težak duel sa najtrofejnijim teniserom svih vremena i drugim nosiocem Rodžerom Federerom, koji bi tek trebalo da eliminiše zemljaka iz Švajcarske Marka Kjudinelija.

Ukoliko Federer opravda ulogu potpunog favorita u duelu sa Kjudinelijem, doćiće do drugog susreta između njega i Troickog, a prvog još od 2006. godine, kada je Švajcarac jedva pobijedio tada debitanta na ATP turu sa 7:6, 7:6. Bilo je to u Japanu...

Troicki, koji je sezonu počeo kao 28. teniser na rang listi, jedva da se oznojio u meču sa Gabašvilijem. Odservirao je 17 as udaraca, a samo dva puta uspio je momak iz Tbilisija da osvoji poen u trenucima kada bi naš as pogodio prvi servis, što je uradio 31 put.

Gabašvili nije došao ni do prilike za brejk...

Za plasman u četvrtfinale Troicki je već zaradio 28.775 dolara, dok bi mu polufinale donijelo 50.500 dolara. Trijumf u Dohi, uz 250 ATP poena, donosi i 177.000 dolara.

Prvi nosilac na turniru je Rafael Nadal, koji je prošle sezone pobijedio Troickog u polufinalu sa 6:1, 6:3.

U finišu prošle sezone, 18. oktobra, Troicki je uspio da osvoji prvi ATP turnir u singlu i to onaj u Moskvi, a nešto kasnije, ostvario je najvažniju pobjedu u karijeri, kada je u petom meču finala Dejvis kupa, donio odlučujući poen reprezentaciji Srbije u meču sa Majklom Ljodrom (3:0).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC