• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: "Orlovi" spremni za SP

Reprezentacija Srbije "razbila" BiH 39:26 u pripremnoj utakmici. Selektor Vuković ocijenio da je očigledan napredak u igri.

 RUKOMET: "Orlovi" spremni za SP Izvor: MONDO

Najbolji srpski rukometaši uzeli su zalet za Svjetsko prvenstvo. U pretposljednjoj provjeri pred početak planetarne smotre u Švedskoj, pred punim tribinama dvorane Srce Srema u Rumi, deklasirali su reprezentaciju BiH - 39:26 (19:12).

Gosti su pružali jak otpor samo u uvodu utakmice, a kada je pred gol stao Dragan Marjanac, odbrana Srbije postala je granitna i domaćin je počeo da stiče sve veću prednost.

Najbolji strijelac bio je Marko Vujin, sa osam golova.

SRBIJA: Stanić (3 odbrane), Pribak 2, Šešum 4, Vujin 8, Nikčević 3, Stojković 4, Ćurković, Toskić 3, Marjanac (7 odbrana), Ilić 2, Marković 1, Pejanović (4 odbrane), Prodanović 5, Rnić 2, Vilovski, Vučković 4, Mitrović 1, Stanković.

BiH: Grahovac (3 odbrane), Burić 5, Kelečević 5, Velić 2, Panić, Kukrika 1, Sarić (9 odbrana), Stojanović 4, Šabanović, Cakić 1, Prče 4, Vranješ 1, Karačić 2, Malinović, Vrazalić, Jaskić 1.

Posljednji test pred put u Švedsku "orlovi" će imati u subotu, 8. januara, u Beogradu na Banjici (20,15), a protivnik će im biti Austrija.

"Dolaskom trojice igraca iz njemačkih klubova, povećao nam se kvalitet. Pokazali smo napredak u igri, kako u odbrani, tako i u napadu", ocijenio je selektor Srbije, Veselin Vuković.

"Evidentno je da možemo mnogo. Imali su moji momci želju i vjerujem da će dati sve od sebe na Svjetskom prvenstvu. Ne obećavamo medalju, važno je da pružimo maksimum".

Vuković je prokomentarisao i stanje Mladena Bojinovića, koji će, bez obzira na povredu, putovati u Švedsku.

"Jasnu sliku imaćemo 12. januara. Tada će se francuski ljekari izjasniti da li će moći da igra. Teško mi je da prognoziram", zaključio je Vuković.

Sa selektorom ocjenom da je napredak u igri "orlova" očigledan, složio se Momir Rnić.

"Odradili smo dobar posao. Vidi se napredak u igri. Bosanci su pruzili dobar otpor. Imamo jos deset dana da se spremimo. Vjerujem da će sve biti dobro i da ćemo u Švedskoj pokazati pravo lice", rekao je Rnić.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC