• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HOPMAN KUP: Srbija izgubila, ali igra finale!

Ana Ivanović i Novak Đoković igraće u finalu Hopman kupa u Pertu uprkos porazu od Belgije - 1:2. U finalu u subotu najvjerovatnije protiv SAD.

 HOPMAN KUP: Srbija izgubila, ali igra finale! Izvor: MONDO

Srbija je poražena od Belgije - 1:2, ali se uprkos neuspjehu plasirala u finale Hopman kupa u Pertu. Odlučujući poen Srbiji obezbijedio je Novak Đoković, koji je sa 2:0 (6:3, 6:2) savladao Rubena Bemelmansa.

Đoković je imao daleko lakši posao od Ane Ivanović, koja je par sati ranije izgubila teniski rat od Žistin Enan. Srbin je protiv 178. igrača svijeta dobio prvi set sa 6:3, a u drugom je još brže stigao do trijumfa - 6:2.

Novak i Ana takmičenje u grupi završili su porazom - u dublu. Enan i Bemelmans nisu imali šanse u prvom setu protiv raspoloženog srpskog para - 6:2. Očigledno previše opušteni Đoković i Ivanovićeva su popustili u nastavku meča što je rezultiralo porazom. Belgijanci su prvo izjednačili (6:4), da bi skraćeni treći set dobili sa 10:4.

Finalni meč igra se u subotu, a prvi duel počinje u osam sati po srednjeevropskom vremenu.

Đoković i godinu dana mlađi Bemelmans u Pertu su odigrali prvi meč.


"Postoji veliko samopouzdanje zbog osvojenog Dejvis kupa. Imao sam kratku pauzu i vrlo sam zadovoljan kako sam odigrao prvih nekoliko mečeva u novoj sezoni. Međutim, da bi igrao još bolje treba mi vremena", izjavio je Đoković poslije ekspresne pobjede.

Voditelj programa podsjetio je Novaka da je prije tri godine poslije finala Hopman kupa stigao do prvog gren slema u karijeri - Australijan opena.

"Ako tako bude i sada dolaziću u Pert svake godine", u svom stilu odgovorio je Srbin, koji je napomenuo da se na turniru osjeća prelijepo i da mu odgovoraju podloga i atmosfera.

"Bio sam malo nervozan na početku, ali sada jedva čekam finale i da osvojimo dijamantski pehar. Dijamanti su više za djevojke, pa će Ana više uživati. Željni smo pobjeda i trofeja", rekao je Đoković i zaključio da je 2008. bio blizu da sa Jelenom Janković osvoji Hopman kup, ali su ih u tome spriječili Amerikanci i povreda srpske teniserke.

Srbija će i ove godine najvjerovatnije u finalu igrati protiv tenisera iz SAD - Džona Iznera i Betani Matek Sands, kojima je za duel sa Anom i Novakom potreban jedan poen protiv Velike Britanije.

Ana Ivanović ni iz šestog pokušaja nije uspjela da pobijedi Žistin Enan. Belgijanka je u prvom meču 3. kola Hopman kupa donijela bod svojoj selekciji pobedom nad Srpkinjom sa 2:0 (6:4, 6:3). Meč je trajao 76 minuta.

Ivanovićeva nije iskoristila priliku da pobjedom obezbijedi Srbiji finale, ali ni ovaj poraz ne znači mnogo, jer je njoj i Novaku Đokoviću u preostala dva meča dovoljan samo poen za finale.

Đoković se sastaje sa Rubenom Bemelmansom. Odlično je Ana počela meč protiv 12. igračice svijeta. Uvodna dva gema prilično lako je dobila i brzo povela sa 2:0. Međutim, Belgijanka je tek onda pokazala pravu snagu. Enan je počela znatno bolje da igra i da vrhunskim potezima osvaja poene. Ređala je gem za gemom i stigla nadomak osvajanja prvog seta - 5:2.

Ali, ni srpska teniserka se nije predavala. Ivanovićeva je još jednom oduzela servis protivnici, zatim osvojila svoj i stigla vrlo blizu izjednačenja. Belgijanka je servirala za početnu prednost u setovima i u tom gemu viđena je velika drama. Propustila je nekadašnja najbolja igračica svijeta prvu set loptu, ali ni Ana nije iskoristila priliku za brejk.

Šanse za popravni više nije bilo, jer je Enan brzo stigla do druge set lopte i vođstva od 1:0.

Nije se dugo čekalo na brejk ni u drugom setu. Nažalost, opet je prednost bila na strani Enan. Povela je Belgijanka sa 3:1, koja je do kraja uspela još jednom da osvoji Anin servis za 6:3

Ana Ivanović i Žistin Enan, računajući i meč u Pertu, do sada su igrale šest puta. Belgijanka ima sve pobede od kojih je najznačajnija od iz finala Rolan Garosa 2007. godine (6:1, 6:2). Naša teniserka samo je jednom uspjela da osvoji set protiv Enanove, bilo je to 2008. u Sidneju.

(MONDO - foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC