• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Partizan "davi" Olimpijakos

Partizan u nejdelju na Banjici (20 časova) dočekuje Olimpijakos. Poziv navijačima da daju podršku ekipi koja želi na Fajnal-for Evrolige.

 VATERPOLO: Partizan "davi" Olimpijakos Izvor: MONDO

Vaterpolisti Partizana u nedjelju dočekuju Olimpijakos u 4. kolu Grupe C Evrolige i eventualnom pobjedom značajno bi povećali šanse za plasman u četvrtfinale najjačeg evropskog klupskog takmičenja.

U prethodnom kolu, u Pireju, 18. decembra, Partizan je pobijedio Olimpijakos 9:7, ali opet je prikazao igru sa dva lica. Na start silovito, nadahnuto, imao je prednost od 6:1, a onda je dozvolio crveno-bijelima da se vrate u meč i uspio da nekako u neizvjesnoj završnici sačuva pobjedu.

Trener Partizana Igor Milanović rekao je na konferenciji za novinare da od ekipe očekuje da ispravi greške iz tog i prethodnih duela.

"U Pireju smo dobili utakmicu, ali ni tada nisam mogao da budem zadovoljan nekim detaljima u igri. Prije svega, odbrana sa igračem manje, pošto smo četiri gola primili u tim situacijama. Nadam se da će već u nedjelju u Beogradu biti bolje i radićemo na tome da podignemo formu. Dobro poznajemo ekipu Olimpijakosa... Ako nismo sposobni da ih pobijedimo, onda ni ne zaslužujemo da se plasiramo u dalje takmičenje", rekao je Milanović.

On je kritikovao odluku Vaterpolo saveza Srbije da sredinom decembra vodi reprezentaciju na mini prepreme u Šangaj. Na tim pripremama bila su i sedmorica igrača Partizana, koji su se tek prije dva dana priključili treninzima u klubu.

"To je, na neki način, vrhunac bahatog ponašanja, jer su čak sedmorica naših igrača otišla na pripreme i to u periodu između dve veoma važne utakmice za nas u Evroligi. Da li je zaista bilo toliko važno igrati u Kini", zapitao sa Milanović.

Milanović je podsjetio da Partizan sredinom januara počinje i takmičenje u regionalnoj Interligi, u kojoj veću minutažu planira da ukaže mlađim igračima.

Trener crno-bijelih nastaviće praksu da u tim uvodi mlade, talentovane igrače. Poslije Dušana Mandića i Nikole Dedovića, šansu protiv Olimpijakosa dobiće Aleksa Šapojić, koji kaže da ima pozitivnu tremu, ali i da očekuje da pobjedom debituje u Evroligi.

"Čeka nas važna utakmica protiv veoma iskusne ekipe Olimpijakosa, čiji igrači su na okupu već tri, četiri godine. Nadam se da ću pobjedom debitovati u Evroligi", rekao je Šaponjić.

Reprezentativac Marko Avramović vjeruje da bi pobjedom protiv grčkog tima Partizanu u potpunosti otvorila vrata sljedeće faze takmičenja u Evroligi.

"Poslije slabog starta u Evroligi, u prošlom kolu smo dobili Olimpijakos u Pireju, a sada moramo to da potvrdimo i trijumfom u Beogradu", rekao je Avramović.

Olimpijakos dolazi u Beograd poslije silnih finansijskih problema (koji i dalje traju) i štrajka igrača. Ipak, odlučili su da štrajk "zamrznu" do kraja ovog mjeseca, jer su dobili obećanje uprave da će im biti isplaćena neka zaostala primanja.

Utakmica četvrtog kola C grupe Evrolige Partizan-Olimpijakos igra se u nedjelju od 20 sati na beogradskom bazenu Banjica.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC