• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener i as Gorenja pred revanš sa Borcem m:tel: Banjaluka živi za rukomet, igramo kao da je neriješeno!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Šef struke rukometaša Gorenja Zoran Jovičić i reprezentativac Bosne i Hercegovine Ibrahim Haseljić s velikim respektom su govorili o banjalučkom klubu pred revanš utakmicu osmine finale EHF Evropskog kupa u dvorani "Borik".

 Rk Borac - RK Gorenje, pred revanš, izjave Zoran Jovičić, Ibrahim Haseljić Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Poslije pobjede u "Rdeča" dvorani od četiri gola razlike, izabranici Zorana Jovičića će večeras (18.00, RTRS) pokušati da sačuvaju prednost protiv crveno-plavih, koji se nadaju i vjeruju da je razlika u "Boriku" nadoknadiva.

U razgovoru za naš portal, Jovičić je najprije pohvalio rad medija u Bosni i Hercegovini kad je u pitanju rukomet.

Možda će vas zanimati

"Meni je drago da Banjaluka živi za rukomet i da je prava rukometna sredina. Vidim da su mediji u Bosni i Hercegovini više ispratili prvu utakmicu nego iskreno rečeno slovenački novinari", rekao je Jovičić.

Poslije prvog dvoboja, Jovičić je bio jako nezadovoljan dijeljenjem pravde, rekavši da je imao utisak da se utakmica igrala u Banjaluci.

"U prvom meču sam bio jako razočaran nekim segmentima (suđenje), ali o njima neću da pričam. Naš fokus je revanš utakmica. Gledaćemo samo sebe, svoju igru i fokusirati se na svaki detalj. Analizirali smo protivnika, tako da vjerujem da neće biti nepoznanica. Jedino nas zanima 40 puta 20, borba za svaku loptu i da damo svoj maksimum, a vidjećemo ko će biti bolji", dodao je trener Gorenja.

Prema njegovim riječima, ne vjeruje da će u revanšu biti efikasan meč kao što je bio slučaj u Velenju.

"Borac je imao devet sedmeraca, sve odbijene lopte su bile njihove, a ruku na srce, ni naši golmani, ali ni banjalučki nisu briljirali u prvoj utakmici. Mi smo spremni na snažnu utakmicu, ne samo protiv Borca, već za svaki meč. Probaćemo da odradimo i probudimo inat, borbu i želju da damo svoj maksimum. Tu vidim šansu, a da li će biti dovoljno za prolaz, vidjećemo. Moja razmišljanje je takvo, ako dam maksimum, a izgubim, onda je taj bolji i pružim mu ruku", zaključio je Jovičić.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Krilo Slovenaca i reprezentativac BiH Ibrahim Haseljić istakao je da Gorenje zaboraviti na "plus četiri" iz prvog dvoboja i u revanšu igrati kao da ne postoji zaliha golova.

"Prvi meč smo dobili četiri razlike, a možda smo mogli da slavimo i ubjedljivije. Ne mogu da kažem da su četiri gola prednosti dovoljna za prolaz, već u revanš ulazimo kao da je neriješeno. Pivotmeni su nam napravili probleme, složio bih se sa Aleksom Kavčičem, očekivali smo veću aktivnost od bekova, ali Borac je kompletna ekipa, dobro pokrivena na svim pozicijama", rekao je Haseljić.

U prvom meču su osim beka Kavčiča, dominirala krila Gorenja, koja su zajedno postigla 19 golova (Tilen Sokolič 10, Kenan Pajt 6, Haseljić 3).

"Naša igra je takva već nekoliko godina. Igramo u širinu, s brzom odbranom i polukontrama, a to je jedna od naših prednosti. Ne znam da li su Banjalučani spremili neki odgovor na tu našu igru u revanšu, ali mi ćemo i večeras tako igrati i nadam se doći do pobjede", podvukao je bh. rukometaš.

Utakmica između Borca m:tel i Gorenja igra se bez prisustva publike u subotu u dvorani "Borik" uz direktan prenos na Radio-televiziji Republike Srpske.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC