• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: "Orlovi" u brišućem letu ka Švedskoj

Reprezentacija Srbije deklasirala Austriju 39:27 u posljednjoj provjeri pred Svjetsko prvenstvo u Švedskoj.

 RUKOMET: "Orlovi" u brišućem letu ka Švedskoj Izvor: MONDO

Odlični su bili "orlovi" na generalnoj probi pred Svjetsko prvenstvo, koje će se od od 13. do 30. januara održati u Švedskoj. U SC Voždovac na Banjici deklasirali su Austriju - 39:27 (23:11).

Iako je meč bio prijateljskog karaktera, izabranici Veselina Vukovića nisu se štedjeli, odigrali su fenomenalno prvo poluvreme - borbeno, čvrsto u odbrani, sa dosta iskorišćenih kontranapada...

Prednost je neprestano rasla, često i u momentima kada su Srbi imali igrača manje na terenu - u 10. minutu bilo je 8:2, u 16. već 13:4, a u 26. je bila rekordna 20:7.

Marko Vujin je samo u prvih 30 minuta dao šest golova, a Darko Stanić je blistao pred golom. Preciznije, svi su zaslužili pohvale.

Takoreći normalno je bilo očekivati opuštanje kod "orlova" poslije furioznog starta. U drugom poluvremenu gosti su uspjeli da odigraju "egal" i "minus" zadrže na 12 golova.

Vujin je na kraju na kontu imao devet pogodaka, Žarko Šešum sedam...

A za protivnika nisu imali bilo koga, već učesnika predstojećeg Svjetskog prvenstva, koji ih je, doduše, zadužio. Srbi su sigurno imali dodatni motiv jer su ih Austrijanci eliminisali sa prethodnog Evropskog prvenstva, čiji su domaćini bili, pobjedom 37:31.

Uprkos dobrim izdanjima svojih izabranika u pripremnim utakmicama, selektor Veselin Vuković ne želi ništa da obećava osim:

"Na svakoj utakmici ćemo dati sve od sebe", jasan je Vuković.

"Imam šta da zamjerim igračima iz drugog poluvremena meča sa Austrijom. Pravili su sitne greške, koje ne smiju da im pređu u naviku. Međutim, poslije 12 razlike na poluvremenu, logično je da dođe do opuštanja", dodao je selektor Srbije.

"Idemo da se nadmećemo sa svima, ali nećemo ništa da obećevamo.- Pokušavam da skinem teret sa ekipe, kojoj niko ništa ne sme da zamjeri, kakav god bio rezultat, ako se bori kao sada protiv Austrije", zaključio je Vuković

Žarko Šešum je sa sedam golova bio drugi strijelac ekipe u subotu uveče.

"Cilj nam je bio da pobijedimo, ali i da probamo neke stvari. Dobro smo počeli utakmicu, stavili do znanja protivniku da ćemo da se borimo. Malo mi je žao što nismo napravili veću razliku u drugom poluvremenu, ali i ovako je dobro", ocijenio je Šešum i nadovezao se pričom o Svjetskom prvenstvu:

"Obećavamo samo borbenost. Nemamo osnova da bilo koga potcjenjujemo, ali ni precjenjujemo. Krenućemo od Alžira, pa ćemo da vidimo dokle ćemo da stignemo".

Prije Austrije, "orlovi" su tokom priprema pobijedili i Rusiju i BiH, a poraženi su od Tunisa.

Srbija će na Svjetskom prvenstvu igrati u Grupi C, sa Alžirom, Australijom, Hrvatskom, Danskom i Rumunijom.

Srbija - Austrija 39:27 (23:11)

SRBIJA: Marjanac (3 odbrane), Pribak 2, Šešum 7, Vujin 9 (2), Nikčević, Ćurković 1, Toskić 5, Ilić 3, Marković 4, Prodanović 3, Stojković 3, Rnić, Vilovski, Vučković, Mitrović, Stanković 2, Stanić (11 odbrana), Pejanović (8 odbrana).

AUSTRIJA: Bauer (3 odbrane), Felser 1, Kajnmiler 1, Božović 3, Vos 2, Abadir, Majer 2, Silađi 4, Poš 2, Vilčinski 2, Johum, Fride 1, Šlinger 6, Vagesrajter, Veber 3, Marinović (4 odbrane).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC