• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Opušteni Partizan lako do pobjede

Crno-bijeli bez mnogo muke pobijedili Olimpijakos na Banjici u 4. kolu Evrolige.

 VATERPOLO: Opušteni Partizan lako do pobjede Izvor: MONDO

Uspješan dan sprskog vaterpola u Evroligi upotpunio je Partizan. Srpski šampion je u sjajnoj atmosferi punog plivališta na Banjici lako i ubjedljivo savladao Olimpijakos - 7:1 (1:0, 2:1, 2:0, 2:0).

Crno-bijeli su sa nova tri boda u Grupi C došli na korak do plasmana u četvrtfinale najjačeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu. Za siguran ulazak među osam najboljih ekipa, Partizanu je dovoljan i bod protiv Barselone u narednom kolu. Ta utakmica igra se u Španiji.

Posljednji meč u grupi Beograđani će pred svojom publikom odigrati protiv zagrebačke Mladosti, ekipe koja ima sve četiri pobjede i već je obezbijedila četvrtfinale.

Oslabljeni Grci stigli su na Banjicu u nadi da će izvući poraz sa što manjom razlikom. Uprkos brojnim promašajima i očiglednom nedostatku motiva kod domaćina, učenici Igora Milanovića lako su izašli na kraj sa Olimpijakosom, klubom koji se posljednjih nedelja nalazi u velikoj finansijskoj krizi.
Atinjani su u Beograd stigli sa samo osmoricom vaterpolista, jer većina glavnih igrača, nezadovoljnih dešavanjima u klubu, nije željela da igra protiv Partizana. U jednom trenutku u pitanje je bilo dovedeno i odigravanje meča 4. kola.

"Bili smo milostivi. Naša prva postava je imala obzira prema hendikepiranoj ekipi Olimpijakosa. Meni je žao što su oni stigli oslabljeni, jer smo propustili priliku da se nadigravamo. Mislim da je naša druga postava igrala bolje. Glavni igrači Partizana imali su respekt prema grčkim prijateljima. Pokazali smo opet nedostatak koncentracije u završnici i na tome ćemo raditi do odlučujućeg meča u Barseloni", rekao je poslije utakmice Igor Milanović.

Utakmica je u prvoj četvrtini bila tvrda, a jedini gol tada postigao je Stefan Mitrović.

Partizan je u drugom delu, poslije golova Aleksandra Radovića i Milana Aleksića poveo sa 3:0, a pred kraj je smanjio Focis Milanos, koji je tako dao jedini gol za grčki tim.

U drugom poluvremenu bilo je mnogo grešaka i promašaja na obe strane, a Partizan je do kraja meča u obe četvrtine postigao po dva gola. Strijelci su bili Dušan Mandić, Milan Aleksić, Vladimir Vujasinović i na kraju Andrija Prlainović.

Prlainović je rekao da je tim "odradio meč kako je i morao".

"Sada moramo kako znamo i umijemo da pobijedimo Barselonu u gostima, jer nas samo takav rezultat vodi dalje", rekao je Prlainović.

Partizan je u drugom kolu neočekivano igrao neriješeno sa Barselonom, a Nikola Rađen je priznao da tim trenutno nije atraktivan kao prošle godine, ali da vjeruje da će se to popraviti.

"Ove godine možda ne igramo tako lijepo i atraktivno kao prošle, ali vjerujem da ćemo vremenom pokazati da smo na pravom putu", rekao je Rađen.

Grupa C - 4. kolo Evrolige

Partizan - Olimpijakos 7:1

subota:
Barselona - Mladost 5:11

TABELA: Mladost 12, Partizan 7, Barselona 4, Olimpijakos 0 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC