• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: "Orlovi" deveti favoriti

"Srbija ima vrhunske igrače, ali ne i kontinuitet i iskustvo potrebno za najveće domete", kaže se u tekstu "Handboll-Planeta", koji je "orlove" stavio na deveto mjesto favorita.

 RUKOMET: "Orlovi" deveti favoriti Izvor: MONDO

Jedan od najuticajnijih rukometnih magazina na svijetu "Handball-Planet" svrstao je Srbiju na deveto mjesto favorita za osvajanje zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu, koje će se od 13. do 30. januara održati u Švedskoj.

Novinari ovog list ističu da "orlovi" u svojim redovima imaju nekoliko vrhunskih igrača, koji ne čine tim. Ističe se da su učenici Veselina Vukovića sposobni da pobijede svaku reprezentaciju na svijetu. Kao najveći problem srpske reprezentacije izdvaja se nedostatak kontinuiteta i iskustva sa velikih takmičenja za ozbiljniji rezultat.

Za razliku od mnogih rukometnih stručnjaka, koji su kao glavne favorite za zlato vide Francuze, po "Handball-Planet" najveće šanse za titulu imaju Hrvati, protivnici Srbije u prvoj fazi takmičenja. Izabranici Slavka Goluže dobili su 28 odsto glasova od posjetilaca sajta, što je za dva odsto više od "trikolora" na drugom mjestu. Kao najveća snaga "kockastih" ističe se to što su igrači imali sjajne sezone u svojim klubovima i što selektor Goluža nema većih problema za zdravljem igrača.

U komentaru stoji da bi naše komšije mogle da ponove rezultat iz Portugala 2003, kada su se okitile zlatom.

Francusku, koja je na drugom mjestu favorita, muče provrede Žila i Narcisa, a ne može se očekivati da Karabatić i Fernandez iznesu cijeli turniru. Poslije njih na listi su Španci, koji su pripreme odradili bez greške, sa nekoliko ubjedljivih pobjeda. "Furija" ima nešto lakši dio žrijeba, što iskunsim igračima kakve ima Španija, može znatno da olakša put ka medalji.

Za Poljsku se kaže da je na sceni još uvijek velika generacija, kojoj nedostaje pobjeda na nekom od najznačajnijih turnira. Očekuje se da Poljaci i ove godine izgube ključne utakmice.

Tek na petom mjestu je prva skandinavska selekcija i to je Švedska. Domaćin turnira napravio je tim za polufinale, a imaće i veliku podršku sa tribina - vjerovatno i sudija, ističe se u tekstu.

Za Island na šestom mjestu se kaže da su nepredvidivi i da će ključni meč za polufinale igrati sa Španijom. Danska, koja je takođe sa Srbijom u grupi, je na sedmom mjestu favorita po magazinu "Handball-Planet". Izostanak golmana Hvidta, Jorgensena i Knudsena je nenadoknadiv, pa će u Švedskoj biti u drugom planu.

Norveška je osma. "Vikinzi" razmišljaju o polufinalu, ali realno ne posjeduju kvalitet za plasman među četiri najbolje selekcije.

Poslije Srbije, slijede Mađari, Nijemci i Južna Koreja.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC