• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SIDNEJ: Troicki opet dobio Gaskea

Poslije četvrtfinala u Dohi, Viktor Troicki otišao je korak dalje u Sidneju i plasirao se u polufinale! Tamo će igrati sa Florijanom Majerom.

 SIDNEJ: Troicki opet dobio Gaskea Izvor: MONDO

Drugom pobjedom u dva mjeseca nad Rišarom Gaskeom, Dejvis kup heroj Srbije došao je na korak od finala u Sidneju. Gaske je igrao mnogo bolje nego u četvrtfinalu Bazela u novembru prošle godine, ali je ponovo izgubio sa 2:0 u setovima, ovog puta sa 6:4, 6:4.

U polufinalu, Troicki, četvrti nosilac u Sidneju, igraće protiv Florijana Majera iz Njemačke, koji je razbio Italijana Potita Staraćea u četvrtfinalu - 6:4, 6:1.

Biće to prilika da se Troicki osveti Majeru, trenutno 37. teniseru svijeta, za poraz od pre godinu dana u drugom kolu Australijan Opena.

Samim plasmanom među četiri najbolja na turniru Serije 250, Troicki je zaradio 21.950 dolara i 90 ATP poena, na turniru na kojem je ukupan nagradni fond 422.300 dolara. Prošle sezone, Troicki je ispao u drugom kolu od Markosa Bagdatisa, tako da je već zaradio 70 ATP bodova, a eventualnim trijumfom u Sidneju došao bi do novih 230 bodova.

U prvom setu, Troicki (38. ATP) je bio znatno bolji i opasniji rival, sigurno je osvajao svoje servis gemove, a pri rezultatu 2:2 realizovao je drugu od tri uzastopne brejk lopte, poslije čega se nije osvrnuo do 6:4.

Samo je pri vođstvu srpskog asa od 5:4, Gaske imao opasnih 0:30, ali je Troicki potom osvojio četiri uzastopna poena i poslije 36 minuta poveo sa 1:0 u setovima. To je mogao da uradi i pri vođstvu 5:3, na servis Francuza, ali se peti nosilac u Sidneju nekako izvukao.

U drugom setu, Gaske je značajno podigao nivo igre i poslije izgubljenog servisa i vođstva Troickog od 2:1, odmah je uspio da napravi "ribrejk" za 2:2, odnosno da prvi put na meču Viktoru oduzme servis.

Pri rezultatu 4:4 u drugom setu, Troicki je sa dva sjajna bekhenda došao do brejk lopte, što je očigledno debelo poremetilo Gaskea (40. ATP). Duplom servis greškom, Francuz je poklonio gem protivniku, pa je Troicki dobio priliku da servira za meč.

Uradio je to više nego sigurnim servisima, a osmim asom završio je posao protiv vršnjaka iz Francuske - 6:4.

U Bazelu, Troicki je slavio sa 6:2, 6:2.

Od početka godine, Beograđanin je u dva seta dobio Sergija Stahovskog i Tejmuraza Gabašvilija u Dohi, odnosno Huana Injasija Čelu i Rišara Gaskea u Sidneju. Jedini koji je pobijedio Troickog je Rodžer Federer u četvrtfinalu Dohe.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC