• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (SP): Srbi na startu s Alžirom

Reprezentacija Srbije doputovala je u Malme, gdje će igrati neke utakmice prve faze Svjetskog prvenstva. U petak (20.45) protiv Alžira.

 RUKOMET (SP): Srbi na startu s Alžirom Izvor: MONDO

Ako postoji stvar na koju "orlovi" ne mogu da se požale, to je raspored na startu takmičenja.

Imaće priliku da uhvate pobjednički ritam u susretima sa najslabijim ekipama u B grupi, a to su Alžir i Australija.

Selektor Veselin Vuković je u prvom raportu iz Malmea poručio da ima malih problema oko kvaliteta hrane i termina za prvi trening, ali da vjeruje da će se u nastavku takmičenja sve to popraviti.

Vuković je dodao da bi odabrao - da je mogao da bira - da igra sa Australijom, pa Alžirom, umjesto obrnuto.

"Alžir sam imao priliku da vidim samo u duelu sa Slovačkom za Božić. Tipičan je predstavnik afričkog rukometa, ali nije na nivou selekcije Tunisa, sa kojom smo odigrali dva meča u pripremnom periodu", rekao je Vuković.

"Imaju jednog izuzetnog igrača - lijevog beka Berkusa. Osam reprezentativaca igra u francuskim klubovima, ali ne u onim najboljim. Vjerujem da ćemo zabilježiti prve bodove".

Na put je otišlo 18 igrača, računajući Mladena Bojinovića, za kojeg je pitanje da li će biti spreman. U protokolu za svaku utakmicu naći će se 16 igrača.

"Prijaviću ih u petak ujutru na tehničkom sastanku. Imam u glavi koji su, ali volio bih da to prvo saopštim njima, pa novinarima".

Žarko Šešum istakao je da nema vremena za sabiranje utisaka o putu i Švedskoj, jer takmičenje počinje za nešto više od 24 sata.

"Mislim da smo kvalitetniji od Alžira, tu nema govora. Bitno je da prvu utakmicu odigramo što bolje i, naravno, pobijedimo".

"Ne poznajem nijednog igrača Alžira, ali znam da je nekolicina u francuskim klubovima. Igrali smo sa njima ljetos na Mediteranskim igrama. Igraju duboke odbrane, jako su 'prljavi' i agresivni, ali mi smo spremni za to".

Iako je protivnik "na papiru" lak, Nenad Vučković smatra da je prva utakmica "najvažnija i najteža".

"Spremni smo da opravdamo ulogu favorita. Dok sam igrao u Francuskoj, poznavao sam neke igrače Alžira, ali sada stvarno ne znam ni jednog. Treme nema. Može da bude samo pozitivna i to do prvog sudijskog zvižduka", zaključio je Vučković.

U ostalim utakmicama prvog kola grupe, sastaće se Hrvatska - Rumunija od 18 časova, odnosno Danska - Australija od 20.15.

(MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC