• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Đoković na Troickog u trećem kolu?

Parovi prvog kola: Đoković - Granoljers, Troicki - Tursunov, Tipsarević - Zverev, Janković - Kudrjavceva, Ivanović - Makarova i Jovanovski - Čang.

 AO: Đoković na Troickog u trećem kolu? Izvor: MONDO

Španac Marsel Granoljers, trenutno 42. na ATP listi, biće prvi protivnik Novaka Đokovića na Otvorenom prvenstvu Australije, odlučeno je žrijebom u petak prije podne po lokalnom vremenu.

Njima će to biti prvi međusobni okršaj, a pobjednik će se u drugoj rundi sastati sa boljim iz hrvatskog derbija Ivo Karlović - Ivan Dodig!

Ukoliko prebrodi i tu prepreku, Novak bi mogao da se sastane sa Viktorom Troickim, kojeg na početku takmičenja čeka Rus Dmitrij Tursunov (međusobni skor 2:0), a onda Argentinac Brajan Dabul ili neki od kvalifikanata.

Đoković (treći nosilac) i Troicki (29) već su jednom igrali na grend slem turniru, prošle godine na US openu, kada je Viktor vodio sa 2:1 u setovima, ali ipak nije uspio da napravi iznenađenje.

Janko Tipsarević nalazi se u istoj četvrtini "kostura", ali u njenom gornjem dijelu. U prvom kolu igraće sa Nemcem Mišom Zverevim (međusobni skor 1:0), a zatim sa Špancem Fernandom Verdaskom ili starim znancem Rajnerom Šitlerom iz Njemačke.

Da bi se u četvrtfinalu sastao sa Đokovićem ili Troickim, Janko bi morao da savlada i Nikolaja Davidenka, pa Tomaša Berdiha - naravno, pod uslovom da prije toga ne bude kikseva favorita.

Kod teniserki je moguć duel Jelene Janković i Ane Ivanović u četvrtfinalu, ali do tada ima dosta da se igra.

Jankovićeva (sedmi nosilac) je u prvom kolu izvukla Ruskinju Alju Kudrjavcevu (61), sa kojom nikada nije igrala, a i Ivanovićeva (19. nosilac) će na igračicu iz Rusije, Jekaterinu Makarovu (49), koju je ljetos "tukla" na US openu u dva seta.

Mladu Bojana Jovanovski očekuje meč sa Kai Čen Čang (117) iz Tajpeha, koju poznaje relativno dobro, pošto ju je pobijedila u oba dosadašnja okršaja - 2008. u Kolkati na tvrdoj podlozi, odnosno 2010. u Istbornu na travi.

Moguće je da se u glavnom žrijebu nađe i Ilija Bozoljac, koji je prebrodio tek jedno kolo kvalifikacija.

(MONDO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC