• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Troicki: Titula za samopouzdanje

Srbin očekuje težak meč protiv Simona u finalu i nada se drugoj tituli u karijeri.

 Troicki: Titula za samopouzdanje Izvor: MONDO

Viktor Troicki i Žil Simon odmjeriće snage u finalu turnira u Sidneju. Srbinu i Francuzu nije bilo suđeno da se sastanu u decembarskom finalu Dejvis kupa. Selektor "trikolora" Gi Forže tada je u posljednjem trenutku donio odluku da srpskom igraču suprotstavi Mikaela Lodru.

Odluka francuskog trenera mnoge je iznenadila jer Simon nikada nije izgubio meč od Trocikog.

Njih dvojica su se sastajali četiri puta na ATP turnirima, a svaki put pobijedio je 26-godišnji Francuz i to bez izgubljenog seta. Posljednji meč igrali su 2009. godine na Mastersu u Šangaju.

"Neće biti lako. Igrao sam nekoliko puta protiv Simona i još nisam pobijedio. Nadam se da ću pružiti dobru partiju", rekao je Troicki, koji je protiv Simona trebalo da igra i u decembarskom finalu Dejvis kupa.

Selektor Francuske Gi Forže, ipak, odlučio je da šansu pruži Majklu Lodri, koga je Troicki savladao i donio Srbiji odlučujući poen.

"To što sam posljednjih mjeseci pobijeđivao neke Francuze ne znači ništa. Nisam igrao protiv Žila, a on je opasan protivnik. Ovo sada je, takođe, potpuno drugačija stvar od Dejvis kupa, iako mi je osvajanje tog takmičenja donijelo mnogo samopouzdanja. Drugi turnir u godini i već finale", istakao je srpski teniser.

"Opušten sam, ipak. Jeste ovo finale, mogu da pobijedim, ali u redu je i ako izgubim. Nije katastrofa", zaključio je četvrti nosilac u Sidneju.

Slično mišljenje iznio je i Simon, koji se saglasio da je pobjeda Srbije u Dejvis kupu stvar prošlosti.

"Dejvis kup je završen. Za Srbe to je lijepa uspomena, za nas loša, čak i u slučaju da pobijedim sa 6:0, 6:0 to ništa ne mijenja. Radije bih da smo osvojili Dejvis kup. Izvinite, ali tako je", naveo je Simon.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC