• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (SP): I Oziji će pjevati "Bože pravde"

To je za MONDO najavila "jedinica" rukometne reprezentacije Australije, Ognjen Latinović.

 RUKOMET (SP): I Oziji će pjevati "Bože pravde" Izvor: MONDO

Srbi Ognjen Latinović, Bojan Stojanović, Nemanja Subotić, Ognjen Matić i pomoćni trener Zlatko Ivanković nastupaće u nedjelju (od 18 časova) protiv nacionalnog tima Srbije u okviru drugog kola Svjetskog prvenstva u Švedskoj.

Nosiće dres australijske reprezentacije, ali će pjevati i "Bože pravde", himnu zemlje iz koje potiču, baš kao što je to prije nekoliko mjeseci učinio i košarkaš Aleks Marić.

"Kada sam saznao da smo u istoj grupi sa Srbijom, bilo mi je drago. Možda zato što znam da će familija i prijatelji iz Srbije moći da prate utakmicu. Igrao sam protiv mnogih rukometnih sila kao što su Francuska, Hrvatska, Španija, Island, ali sam uvijek sanjao da igram protiv Srbije", kaže golman Ognjen Latinović i dodaje:

"Pored mene, imamo još tri igrača iz Srbije i pomoćnog trenera. Sve u svemu, pjevaćemo obje himne pred početak utakmice".

Ognjen je rođen 1985. u Sarajevu, gdje je živio do 1992. a onda se sa porodicom preselio u Novi Sad, odakle su 1999. godine otišli u Australiju.

Njegov saigrač iz reprezentacije, Bojan Stojanović je iste godine rođen u istoj bolnici, a preko Beograda je stigao do Australije, ali su se njih dvojica upoznali tek u Brizbejnu gdje su obojica počeli da treniraju rukomet.

"U Srbiji sam uvijek igrao fudbal i košarku, a rukomet sam počeo tek u Australiji. Škola je učestvovala u takmičenju, i ja sam igrao na golu, pošto niko drugi nije smio da se usudi", priča Latinović i dodaje da se sa Stojanovićem upoznao 2003. godine kada su na poziv zajedničkog druga otišli na prvi trening rukometnog tima.

Ognjen Latinović je već nakon dva mjeseca dobio poziv od selektora da se priključi trening kampu reprezentacije Australije, čiji je od tada standardni član i već iza sebe ima tri SP (2005, 2007, 2009).

Krilni igrač, Bojan Stojanović je reprezentativac Australije od 2008. godine.

"Osjećanja su čudna, ali dobio sam priliku da nastupam na velikom šampionatu i to treba iskorostiti. Biće uzbudljivo. Što se tiče osjećanja i emocinja, još ne znam kako ću se ponašati, mislim da ce to da dođe tek pred samu utakmicu protiv Srbije", ističe Stojanović, koji nastupa za HC Griffith Tigets.

Ni Ognjen ni Bojan nisu imali priliku da upoznaju nekog od srpskih reprezentativaca lično, ali znaju da u četi Veselina Vukovića ima "nekoliko veoma kvalitetnih rukometaša".

Obojica prate srpske sportiste kada god igraju, a posebno fudbalere.

"Srpski sport pratim uvijek, i uvijek vatreno navijam za Srbiju, čak i kad igra protiv Australije, a tih slučajeva je bilo dosta u prošloj godini. U rukometu, ipak, neću moći da navijam za Srbiju, ali im želim da daleko doguraju", rekao nam je Ognjen, drug iz razreda u osnovnoj školi Duška Pijetlovića, vaterpolo reprezentativca Srbije.

(A. Petrovski - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC