• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SIDNEJ: Troicki "prokockao" titulu

Srpski teniser imao velike šanse u finalu protiv Žila Simona, ali ih je sve prokockao, pa je izgubio - 5:7, 6:7.

 SIDNEJ: Troicki "prokockao" titulu Izvor: MONDO

Viktor Troicki se radovao, a Žil Simon tugovao prije malo više od mjesec dana, kada je Srbija u Beogradu osvojila Dejvis kup savladavši u finalu Francusku.

Uloge su se u Sidneju zamijenile - Simon je slavio, a Troicki je morao da mu pruži ruku, peti put u karijeri, u isto toliko susreta.

Nekadašnji "broj šest", trenutno 41. na ATP listi, savladao je 11 mjesta bolje rangiranog Srbina u finalu turnira u Sidneju - 7:5, 7:6 (4).

Ali, kakve je šanse propustio Beograđanin koji će uskoro proslaviti 25. rođendan. Prvi je oduzeo servis protivniku, ali je izgubio prvi set, a u drugom je napravio čak dva brejka i poveo 3:0. Čak i pošto je dozvolio Simonu da anulira taj "minus", Troicki je imao 6:5 i servis! I to je prokockao.

Poslije skoro dva sata borbe izgubio je četvrti put u petom ATP finalu (osvojio samo Moskvu krajem prošle sezone), dok je Simon povećao ionako visok procenat uspešnosti na završnim predstavama - u desetom finalu trijumfovao je osmi put.

Troicki i Simon su se, odlukama selektora, mimoišli u finalu Dejvis kupa. U međuvremenu, Viktor je postao "francuski dželat", zaključno sa pobjedom nad Rišarom Gaskeom u Sidneju.

Međutim, Simon je u subotu na momente podsjetio na dane kada je bio šesti teniser svijeta i naročito zahvaljujući mentalnoj snazi i velikoj dozi samopouzdanja, prekinuo je seriju Troickog protiv "trikolora".

Obojica su igrala agresivno, bilo je dosta grešaka, ali i lijepih direktnih poena. Viktor je bio vidno nervozan poslije gubitka prvog seta što je pretočio u brzo i ubjedljivo vođstvo na početku drugog, ali ni to mu nije bilo dovoljno čak ni za izjednačenje.

Po završteku meča smogao je ipak snage da se našali i nasmije.

Simon je, naravno, bio dobro raspoložen i zahvalio se linijskom sudiji koji je u jednom od presudnih momenata u taj-brejku dosudio "fut fol" Viktoru Troickom što je Francuzu utabalo put do meč lopte. Simonova šala je izazvala smijeh kod svih, pa i kod poraženog finaliste.

Troicki je bio slobodan u prvom kolu turnira u Sidneju, a na putu do finala pobijedio je Argentinca Huana Ignasija Čelu, Francuza Rišara Gaskea i Nemca Florijana Majera. Kao i Troicki, i Simon je do završnice turnira stigao bez izgubljenog seta, a savladao je Jen-Su Lua iz Tajpeha, sa kojim će se sastati i na startu Australijan opena, Portugalac Frederiko Žil mu je predao meč poslije prvog seta, a onda je bio bolji i od Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova i Letonca Ernestsa Gulbisa.

Simonu je pripalo 250 ATP poena i 77 hiljada dolara, a Troickom 150 poena i 40.500 dolara.

Turnir u Sidneju predstavlja zagrijavanje za Australijan opena na kome će Troicki startovati protiv Rusa Dmitrija Tursunova.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC