• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vuković: Ne bojimo se guštera, pa ni "kengura"

Uprkos mukama u pobjedi nad Alžirom, "orlovi" svjesni da će duel sa Australijom da bude samo lakši trening.

 Vuković: Ne bojimo se guštera, pa ni "kengura" Izvor: MONDO

Namučili su se "orlovi" u petak protiv Alžira u meču prvog kola Grupe C Svjetskog prvenstva u Švedskoj. Pobijedili su na jedvite jade.

Svjesni su boljki i priznaju da od nedeljnog duela sa Australijom (Malme, 18 sati) ne očekuju ništa više od treninga pred nastavak takmičenja i mečeva sa Dancima, Hrvatima i Rumunima.

"Momcima sam čestitao pobjedu, bez obzira na sve gluposti koje smo napravili. To sam im i rekao - dobre ekipe kada loše igraju i svjesne su toga, mogu da pobijede bilo koga! Tako smo u posljednjih nekoliko napada odigrali kvalitetno, zrelo i pobijedili. To je ono što raduje i pokušavam da svi budu pozitivni i da izvlačimo pozitivne stvari iz svega što se dešavalo na utakmici sa Alžirom", rekao je selektor Veselin Vuković.

Priznao je Vuković da neće gubiti vrijeme na pripremu utakmice sa "kengurima", realno najslabijim protivnikom.

"Probili smo led i možemo dalje. U prošlosti se dešavalo da su nas zmije ujedale, pa sada moramo i guštera da se plašimo! Ali, mislim da u ovom trenutku nemamo takvu situaciju. Sve ide normalno, imaćemo dva treninga i pokučaćemo da se pripremimo što bolje. Na meču ću težiti da razigram nekoliko igrača, koji nisu bili na parketu u meču sa Alžirom, a da pojedince odmorim. Već slažemo kockice za tri utamice poslije Australije, protiv Danske, Hrvatske i Rumunije. Tako da sve ide svojim tokom i vjerujem u novu pobjedu", optimista je Vuković.

Ivan Nikčević je podvukao da reprezentacija Srbije nikoga ne smije da potcijeni.

"Uvijek najteže igrati unapred dobijene utakmice. Moramo da ostanemo skoncentrisani i da čak i protiv Australije u utakmicu uđemo maksimalno. Nemamo pravo nikoga da potcjenjujemo", poručio je Nikčević, ali i dodao:

"Poslužiće nam kao kontrolna utakmica pred najvažnija tri duela. Imamo prostora da protiv Australije da probamo neke stvari, ali to je na šefu da odredi".

Žarko Šešum je pojasnio da Australija ne postoji na "rukometnoj mapi".

"Australija je nepoznanica. Kvalitetniji smo, oni su najslabiji na Svjetskom prvenstvu i utakmicu moramo da iskoristimo kao trening za meč za Hrvatskom, koji nam slijedi dan kasnije. Da probamo nešto novo, ponešto i sakrijemo, da se regenirešmo, dobro istrčimo"...

Rajko Prodanović priznaje da o narednom rivalu ne zna ništa.

"Znamo da su slabiji protivnik od Alžira. Sudeći po rezultatu meča Danska – Australija (47:12), mislim da neće biti teška utakmica. Kvalitetniji smo od Australije i, naravno, vjerujem da ćemo da pobijedimo. Mislima smo već okrenuti meču sa Dancima koji je na programu u ponedeljak", iskren je bio Prodanović.

(MONDO, foto MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC