• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (SP): "Orlovi" lako i ubjedljivo

Rukometaši Srbije pobijedili Australiju 35:18 Od ponedeljka kreću prave borbe protiv najjačih selekcija svijeta.

 RUKOMET (SP): "Orlovi" lako i ubjedljivo Izvor: MONDO

Za Srbiju je druga utakmica na Svjetskom prvenstvu protiv Australije trebalo da bude jači trenung. I bila je - "orlovi" su pobijedili sa 35:18 (16:8), ali se igra nije mnogo promijenila u odnosu na onu protiv Alžira, kada su "olrovi" teško stigli do bodova protiv autsajdera iz Afrike.

Bio je to prvi meč naše slekcije u Malmeu, u dvorani gdje u ponedeljak od 20.15 igramo sa Danskom.

Bez mnogo muke i bez previše motiva učenici Veselina Vukovića odigrali su meč drugog kola. Ime pobjednika nijenog trenutka prije i za vrijeme utakmice nije dolazilo u pitanje. Ipak, Srbija nije bila ni blizu ubjedljiva kao Danska u prvom kolu protiv Australije. Skandinavci su postigli čak 47 golova, a primili samo 12.

Australija je na prvenstvo u Švedskoj došla kao ekipa koja je na prethodnim turnirima zabilježila samo jednu pobjedu. Glavni igrači "kengura" su porijeklom sa ovih prostora, od kojih su čak četvorica iz Srbije.

Vuković se odlučio da više vremena na klupi drži igrače koji su protiv Alžira podnijeli veći teret. Na tribinama su i za ovaj duel ostali Mladen Bojinović i Dragan Marjanac.

Najefikasniji u Srbiji bio je Marko Vujin sa sedam golova. Momir Rnić i Ivan Stanković postigli su po pet pogodaka.

SRBIJA: Pribak, Šešum 2, Vujin 7(1), Nikčević 3, Ćurković , Toskić 1, Stanić, Ilić 4(1), Marković 3, Pejanović 13 odbrana -sedmerac , Prodanović 1, Stojković 2, Rnić 5, Vilovski 1, Vučković 1, Stanković 5.

AUSTRALIJA: Latinović pet odbrana, Stojanović 4, Blondel, Kalvert 3(1), Flečer 5(2), Hopner, Tomas, Grointvud, Hedžes, Keli 1, Parmenter 2, Krajnc, Matić 2, Kodrić, Vinkler šest odbrana, Subotić 1.

Svetsko prvenstvo, odnosno prave borbe za drugi krug, a možda čak i polufinale počinju u ponedeljak. Meč protiv Danske pokazaće gdje se trenutno nalazi naš rukomet.

"Danska će praktično biti domaćin, ali mi smo željni revanša za mnoge utakmice koje smo od njih gubili. Mislim da ćemo imati veliki motiv, ne samo zato što igramo protiv Danske, već i zbog ovakvog početka i želje da pokažemo da možemo bolje", ocijenio je selektor Veselin Vuković.

Duel sa "kengurima" praktično je bio prilika da Vuković uigra i spremi taktiku za Dance. On nije mogao da kaže da li bi "orlovima" odgovarao meč sa više ili sa manje golova.

"Jako teško je odgovoriti na to pitanje. Zavisiće od toga kako počnemo meč. Pokušaćemo, naravno, da trčimo što više. Nismo u posljednje vrijeme odigrali utakmica za 30 golova, bez obzira na to što smo trčali. Pokušaćemo opet da zasnujemo igru na dobroj odbrani", rekao je Vuković.

Marko Vujin kaže da su Danci favoriti.

"Danci su apsolutni favoriti. To su dokazivali u posljednjih nekoliko godina, a to pokazuju i rezultati, a, naravno, i skor sa nama".

Srbija i Danska igrali su i na prošlom Svjetskom prvenstvu, prije dve godine u Hrvatskoj. Tada je pobijedila Danska 37:36, golom u posljednjim trenucima utakmice.

"Često se sjetim Hrvatske. Verujem da će nam se to jednom vratiti, ubijeđen sam u to. Vidjećemo da li će to biti sutra. Sigurno je jedno - Danci će imati veliku podršku sa tribina, za razliku od nas. Ne treba se, međutim, opeterećivati. Treba da se koncentrišemo da odigramo što bolje i damo sve od sebe", rekao je Vujin.


Hrvatska je u drugom kolu deklasirala Alžir - 26:15, iako se poslije prvog poluvremena, koje je bilo neriješeno (11:11), činilo da će imati problema kao i "orlovi" dva dana ranije.

Tim Slavka Goluže odlično je odigrao drugi dio meča, primio samo četiri gola i stigao do drugog trijumfa. Zanimljivo da su Hrvati i protiv Rumuna imali problem u prvom poluvremenu da bi u nastavku postavili stvari na svoje.

Danska je bila sigurna protiv Rumuna - 39:30. Naš sljedeći protivnik je ubjedljivo najefikasniji na šampionatu poslije dva kola - Australiji i Rumuniji ubacili su ukupno 86 golova. Danci su se takođe mučili u prvih 30 minuta, ali Rumuni nisu imali snage za ozbiljniji otpor do kraja meča.

REZULTATI I TABELE:

GRUPA A (nedelja): Bahrein - Njemačka 18:38 (9:20), Tunis - Španija 18:21 (7:9), Egipat - Francuska 19:28 (8:12).

TABELA: Njemačka 4, Španija 4, Francuska 4, Egipat 0, Baherin 0, Tunis 0.

GRUPA B (subota): Mađarska - Norveška 26:23 (14:16), Japan - Austrija 33:30 (18:11), Brazil - Island 26:34 (12:19).

TABELA: Island 4, Norveška 2, Mađarska 2, Austrija 2, Japan 2, Brazil 0.

GRUPA C (nedelja): Australija - Srbija 18:35 (8:16), Alžir - Hrvatska 15:26 (11:11), Rumunija - Danska 30:39 (16:17).

TABELA: Danska 4, Srbija 4, Hrvatska 4, Alžir 0, Rumunija 0, Australija 0.

GRUPA D (subota): Čile - Južna Koreja 22:37, Slovačka - Švedska 23:38 (14:15), Argentina - Poljska 23:24 (6:11).

TABELA: Švedska 4, Poljska 4, Južna Koreja 3, Argentina 1, Slovačka 0, Čile 0.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC