• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Troicki počeo odlično!

Srpski teniser dobio je posrnulog Dmitrija Tursunova sa 3:1 u setovima i sada ga očekuje meč sa Nikolasom Mauom.

 AO: Troicki počeo odlično! Izvor: MONDO

Uz jedan kratak period loše igre, u drugom setu, teniser Viktor Troicki uspješno je prebrodio prvu prepreku na premijernom gren slem turniru sezone, Australijan Openu.

Troicki, koji je prvi put u karijeri postavljen za nosioca u Melburnu (29), poslije dva sata i 22 minuta borbe eliminisao je nekada odličnog tenisera iz Rusije, sada 197. na ATP listi, Dmitrija Tursunova. Bilo je 3:1, po setovima (6:2, 3:6, 6:2, 6:0).

Beograđanin će se u drugom kolu sastati sa Francuzom Nikolasom Mauom, 132. na svijetu, koji je u prvom kolu izbacio Argentinca Brajana Dabula sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:4). Troicki i Mau nisu se sastajali do sada...

Troicki (24), u brejkove je pretvorio osam od 18 prilika za to, a samo dva puta prepustio je servis četiri godine starijem rivalu, koji u karijeri ima šest ATP titula, ali koji preživljava žestoku krizu na profesionalnom planu. Uz 20 direktnih poena i deset asova, Troicki je lako došao do treće pobjede nad Tursunovim, poslije one u Dejvis kupu februara 2008. godine i nedavnog trijumfa na ATP turniru u Moskvi, poslije čega je Srbin osvojio i prvu titulu u karijeri.

Dejvis kup heroj Srbije iz finala sa Francuzima zadržao je odličnu formu s početka decembra i godinu počeo plasmanom u četvrtfinale ATP turnira u Dohi, a potom i finale Sidneja, gdje je izgubio od Francuza Žila Simona prošle nedelje.

Ukoliko opravda ulogu favorita protiv Maua, Troicki će prvi put u karijeri proći drugo kolo Australijan Opena i potom se vjerovatno sastati sa (3) Novakom Đokovićem u trećem kolu.

Prošle sezone, Troickog je u drugom kolu dobio Florijan Majer, prije dvije godine u istoj rundi nadigrao ga je Tomi Robredo, a u prvom učešću u Melburnu, 2008. godine, Troicki je već na startu naletio na Rafaela Nadala i morao da spakuje stvari.

Sada ima lijepu priliku da napravi bar korak dalje, a potom sačeka da Đoković obavi posao prvo protiv Marsela Granoljersa, a potom u drugom kolu protiv boljeg iz svehrvatskog duela Ivo Karlović - Ivan Dodig. Dođe li do meča Troicki - Đoković u trećem kolu, izvjesno je da će Srbija imati predstavnika u četvrtom kolu, odnosno osmini finala.

Zanimljivo, sa jednim od pomenute dvojice, u četvrtfinalu bi mogao da se sastane i Janko Tipsarević, ukoliko bude savladao sve protivnike na tom putu, a prvi u nizu je Nijemac ruskog porijekla Miša Zverev.

Potom, Janko bi mogao da ukrsti sa (9) Fernandom Verdaskom ili Rajnerom Šitlerom, pa Florijanom Majerom ili Kejiem Nišikorijem, a kasnije u trećem kolu bi za protivnika mogao da ima (8) Tomasa Berdiha ili (28) Rišara Gaskea.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC