• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Janko "ekspres"

Za svega 131 minut, bez izgubljenog seta i prepuštenog servis gema, Tipsarević se plasirao u drugo kolo Australijan Opena. Slijedi Verdasko.

 AO: Janko "ekspres" Izvor: MONDO

Nijemac ruskog porijekla Miša Zverev bio je samo dobar sparing partner za ono što bi našeg reprezentativca moglo da očekuje u nastavku turnira - 3:0 (6:3, 6:1, 6:4).

Bila je to druga pobjeda Tipsarevića u dva meča sa 80. teniserom svijeta trenutno.

Beograđanin će u drugom kolu Melburna igrati protiv starog poznanika , (9) Fernanda Verdaska. Ljevoruki Španac, nešto kasnije u ponedjeljak, deklasirao je iskusnog Nijemca Rajnera Šitlera. Bilo je 3:0 (6:1, 6:3, 6:2).

Bivši juniorski šampion Australijan Opena lako se plasirao u šesto drugo kolo na sedmom učešću u Melburnu. Jedini put kada Tipsarević, 49. teniser svijeta, nije prošao uvodnu rundu bilo je 2007. godine, kada ga je na startu izbacio David Nalbandijan.

Ipak... Samo jednom u prethodnih šest navrata u Melburnu, Janko je prošao drugu rundu takmičenja, a bilo je to 2008. godine, kada je iznenadio upravo Verdaska (7:5, 7:6, 7:6), a potom u trećem kolu odigrao kultni meč sa u to vrijeme aktuelnim šampionom Rodžerom Federerom i izgubio u pet setova (7:6, 6:7, 7:5, 1:6, 8:10).

Bilo bi sjajno kada bi i ishod reprize drugog kola od prije tri godine bio isti, odnosno kada bi Janko izbacio Verdaska, protiv kojeg ima pozitivan skor. Tipsarević je dobio Španca i 2008. godine na Mastersu u Majamiju (6:4, 7:6), a poslednji susret pripao je Verdasku. Bilo je to u Valensiji 2009. godine (3:6, 3:6).

Tipsarević je pet puta oduzimao servis Zverevu iz 16 prilika za to, odservirao je za njega atipičnih 13 asova i ostvario 26 direktnih poena iz razmjena, a Nijemac je tokom cijelog meča imao samo četiri brejk lopte, s tim da nijednu nije uspio da realizuje.

Prvu meč loptu, Tipsarević je imao kod 5:3 u trećem setu, na servis protivnika, ali je morao da sačeka svoj da bi završio posao.

Ranije u ponedjeljak, plasman u drugo kolo obezbjedio je (29) Viktor Troicki, a do kraja dana nastupiće još (3) Novak Đoković.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC