• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Šok za Davidenka, Kverija, Rezai...

Neki od nosilaca na Australijan Openu neće igrati u drugom kolu. Među njima su Amerikanac Kveri, Rus Davidenko...Jelena Dokić lagano u drugom kolu.

 AO: Šok za Davidenka, Kverija, Rezai... Izvor: MONDO

Prvi dan takmičenja na Australijan Openu za mnoge favorite je počeo očekivano dobro. Međutim, bilo je i onih koji su se sapleli već na prvoj prepreci.

To se dogodilo Amerikancu Semu Kveriju i Rusu Nikolaju Davidenku.

Kveri, koji je bio postavljen za 18. nosioca, izgubio je od Poljaka Lukaša Kubota 2:3 u setovima i to poslije tri sata i 20 minuta borbe.

Pole Kverija, i Davidenko je morao da pruži ruku protivniku. Davidenko, koji je tri puta bio četvrtfinalista turnira u Melburnu, poražen je od Nijemca Florijana Majera 1:3.

I u ženskoj konkurenciji bilo je iznenađenja. Ispale su Francuskinja Arana Rezai (17. nosilac).

Rezai je poražena od Čehinje Barbore Zahlavove Štricove, dok je od Danijele Hantuhove bolja bila Ruskinja Regina Kulikova.

Pomenimo i da je Jelena Dokić lako prošla u drugu rundu Australijan Opena. Ona je poslije tek nešto više od sat vremena igre pobijedila, bolje rangiranu, Čehinju Suzanu Ondraškovu 2:0 (6:3, 6:2).

U narednom kolu, 27-godišnja Jelena Dokić igra protiv Zahlavove Štricove.

Uprkos tome što je neposredno pred prvi grend slem u sezoni ostala bez trenera, Holanđanina Glena Šapa, Jelena je igrala sa puno samopouzdanja i poslije pobjede nad Čehinjom koja je za 55 mjesta bolje rangirana od nje, dobila je ovacije.

"Trener i ja smo se razišli prije nekoliko dana. Ništa specijalno, nema ljutnje. Postoje ljudi koji ti odgovaraju karakterno, a Šap nije jedan od njih. Nije mi odgovarao način na koji je želio da igram i to je bilo to. Možda će nekom drugom biti dobar", rekla je Jelena Dokić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC