• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Živković: Nisu krivi Vuković i igrači

Nekadašnji selektor Jugoslavije Zoran Tuta Živković nije iznenađen ubjedljivim porazom od Danske na Svjetskom prvenstvu.

 Živković: Nisu krivi Vuković i igrači Izvor: MONDO

Poslije utakmice sa Danskom (27:35) u trećem kolu prve faze, prilično je jasno da Srbija ni na ovom takmičenju neće ostvariti vrhunski rezultat.

Jedva su "orlovi" savladali Alžir, glatko izgubili od Danaca, a mečevi sa Hrvatskom i Rumunijom zaokružiće sliku o ekipi Veselina Vukovića. Za sada su činjenice da imamo mnogo renomiranih pojedinaca, ali da to nije dovoljno za ravnopravnu igru sa najjačima.

"Ovo što je odigrala Danska je atomski rukomet - brz, agresivan, taktički potkovan. To je idealan primjer našim trenerima, prava škola modernog rukometa", rekao je Zoran Živković u komentaru utakmice za "Sportski žurnal".

"Pružali smo otpor 25 minuta, dok su Danci svih 60 minuta znali šta rade", dodao je popularni Tuta i označio problem srpske selekcije.

"Naša ekipa je više improvizacija i kao takva ne može da napravi ozbiljniji rezultat. Nisu tu krivi ni Vuković, ni igrači. Jednostavno, naša škola rukometa je zaostala u odnosu na rukometni vrh. Možemo mi protiv osrednjih, ali ne i protiv onih koji imaju školu i igraju pravi rukomet, kao što su Danska, Francuska i Hrvatska".

Živković je konstatovao da je najboljim ekipama dovoljno nekoliko grešaka protivnika, odnosno padova u igri da naprave razliku. Upravo to se događa "orlovima".

"Ovo nam je prva ozbiljna utakmica poslije godinu dana. Igrali smo sa Bosnom, Češkom, Alžirom... Tek kada igramo sa najboljima, shvatimo da smo izgubili sistem, školu rukometa u svim segmentima. Ali to je već neka šira tema", zaključio je Živković.

Srbija se u srijedu od 18 časova sastaje sa Hrvatskom, a u četvrtak od 20.30 sa Rumunijom, što će vjerovatno biti utakmica odluke za plasman u drugu fazu SP.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC