• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jankovićeva: Spremna sam

Jelena Janković je poslije plasmana u drugo kolo Australijan opena izjavila da je zadovoljna zbog prve pobjede u novoj sezoni.

 Jankovićeva: Spremna sam Izvor: MONDO

Srpska teniserka je na startu prvog grend slema sezone nadigrala 66. teniserku svijeta, Ruskinju Alu Kudrjavcevu, sa 2:0, po setovima 6:0, 7:6.

"U prvom setu sam igrala dobro, dobro sam se kretala, ali sam se u nastavku malo opustila, a moja protivnica je zaigrala mnogo bolje. Uspjela sam nakon toga da se oporavim, igrala sam poen po poen i pokušavala da ostanem pozitivna, što mi je donijelo trijumf", rekla je Jankovićeva.

Jankovićeva je dobro igrala u prvom setu, nedozvolivši protivnici da osvoji nijedan gem, ali je u nastavku gubila sa 0:4, ali je pri rezultatu 3:5 uspjela da spasi set loptu.

"Prvi mečevi su najteži, pogotovo na grend slem turnirima. Mislim da mogu bolje. Imaću dan odmora i trudiću se da popravim pojedine stvari. Dugo nisam igrala, ovo mi je tek drugi meč u novoj sezoni, ali dobro se osjećam i zdrava sam i radujem se novim nastupima u 2011", rekla je osma teniserka svijeta.

Jelena je naglasila da je veoma motivisana i spremna da ove sezone ostvari dobre rezultate i da zna recept kako to može da ostvari.

"Ja sam uvijek pozitivna, idem od meča do meča. Tek sam počela sezonu, osjećam se spremno, svježe i motivisano. Tokom mečeva moram da igram onako kako to radim na treningu i mislim da će mi poslije toga samopouzdanje biti veće. Naporno sam trenirala tokom pauze, radim sa novim trenerom Andrejom Pavelom i sve mi je novo. Radila sam dobro na fizičkoj spremi, kako bih bila potpuno spremna za novu sezonu i izdržala mečeve bez povreda", rekla je Jankovićeva, podsjetivši da je u prošloj sezoni imala mnogo problema sa zdravljem.

Jankovićeva će u drugom kolu Australijan opena igrati protiv Kineskinje Šuaj Peng, 54. na WTA listi, koja je eliminisala Ukrajinku Katerinu Bondarenko sa 2:1 (2:6, 6:3, 8:6).

Do sada su odigrale sedam mečeva, a srpska teniserka slavila je šest puta.

"Poznajem protivnicu i izgubila samo samo jednom meč protiv nje. Znam kako igra i šta treba da radim. Ona snažno udara lopticu, ravno. Moram da se koncentrišem na svoju igru, da radim ono što moram i ne mislim na protivnike", rekla je srpska teniserka.

Na pitanje da li osjeća pritisak što još nije osvojila grend slem turnir, a bila je na prvom mjestu WTA liste 2008. godine, Jankovićeva je kroz osmijeh rekla: "Uvijek isto pitanje".

"Kakav pritisak? Na grend slemu svi žele da trijumfuju. Svaki igrač je dodatno motivisan na takvim turnirima. Nije važno da li ste prvi na svijetu ili ne. Morate da igrate najbolji tenis, pošto na terenu nije bitno da li ste prvi ili 100. na listi, svako može da pobijedi", rekla je srpska teniserka i dodala da se dobro osjeća, raduje takmičenjima i izazovima koji joj predstoje.

(Beta, MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC