• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (SP): Kako zaustaviti Balića?

"Orlovi" svjesni da Hrvati (srijeda, 18.00) imaju jednog od najboljih rukometaša svijeta i bogatije iskustvo. Vuković se plaši velike potrošnje u eventualnom porazu.

 RUKOMET (SP): Kako zaustaviti Balića? Izvor: MONDO

Rukometna reprezentacija Srbije u prva tri kola je ostvarila rezultate u skladu sa očekivanjima.

Da li ćemo to moći da kažemo i poslije meča sa Hrvatskom, ili će "orlovi" imati snage i koncentracije da iznenade aktuelne vicešampione planete.

"Mi ćemo pokušati da damo sve od sebe, međutim, moramo biti i praktični. Ako vidimo da su jači od nas i ako to dokažu u određenom dijelu, vjerovatno ćemo gledati da sačuvamo nešto snage za četvrtak i Rumuniju", poručio je iz Malmea srpski selektor Veselin Vuković.

"Bojim se da ne odigramo egal utakmicu i, ne daj bože, izgubimo, a uz to se sasvim potrošimo. Podsjećam da Rumuni poslije slobodnog dana igraju sa Australijom", objasnio je Vuković, uz ogradu da smatra da smo kvalitetniji od Rumunije.

"Orlovi" su zabilježili dvije pobjede i trenutno su favoriti za osvajanje trećeg mjesta u grupi. Alžir ima jedan trijumf, dok su Rumuni i Australija bez bodova.

Vuković smatra da se ključ eventualnog uspjeha nalazi u zaustavljanju Ivana Balića.

"Radi se o vrhunskom igraču, sjajnom organizatoru, koji može sam da iznese teret cijele utakmice. Čime da ih iznenadimo? Ne može tu da bude iznenađenja. Mi nemamo mogućnosti da imamo spremne tri odbrane, da se ne lažemo".

Iskusni Mladen Bojinović bio je u timu na Evropskom prvenstvu u Švedskoj prije devet godina, kada je Jugoslavija bila bolja od Hrvatske.

"Oni su godinu dana kasnije postali svjetski prvaci i od tada haraju svjetskim rukometom. Mislim da smo protiv Danske dobro odigrali 45-50 minuta i da moramo još u tih deset da damo maksimum, tako da utamicu uvedemo u neizvjestan finiš. Sigurno je da je Hrvatska favorit i da ima više iskustva", rekao je Bojinović.

"Balić je igrač koji im donosi prevagu, a i Lacković je u fantastičnoj formi od početka sezone. Dobra su ekipa, kolektivom se izvlače iz neugodnih situacija, ali vjerujem u nas".

Selektor Hrvatske, nekadašnji as Slavko Goluža, prihvatio je ulogu favorita, uz napomenu da to "treba pokazati i dokazati na terenu".

"Vi nemate šta da izgubite protiv nas i ući ćete opušteno u meč. Ja tu vidim vaš veliki plus. Imate problem neiskustva, jer posljednjih godina niste igrali same završnice", primetio je Goluža.

On je dodao da pojedinac nikada ne rješava utakmicu i otkrio na kojim elementima se najviše radi u timu Hrvatske.

"Igrač ne može da pogodi onoliko koliko može da primi. Treba početi od odbrane, koje će biti ključne. Koji golman bude raspoloženiji, njegova ekipa će pobijediti".

"Vatreni" su u nedelju protiv Alžira primili samo četiri gola u drugom poluvremenu, nakon 11:11 u prvih 30 minuta. Rumuniju su savladali rezultatom 27:21, a Australiju - 42:15.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC