• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Tipsarević propustio tri meč lopte!?

Janko Tipsarević vodio je sa 2:0 u setovima protiv devetog nosioca Fernanda Verdaska, ali je Španac nekako pronašao put do trećeg kola.

 AO: Tipsarević propustio tri meč lopte!? Izvor: MONDO

Fernando Verdasko na volšeban način izvukao se iz mašine u koju ga je ubacio Janko Tipsarević...

Srpski as bio je na korak od velikog podviga u drugom kolu Australijan Opena, vodio je sa 2:0 u setovima protiv devetog tenisera svijeta, potom imao i tri meč lopte u četvrtom setu, ali se ljevoruki Španac, što dobrim potezima, što greškama rivala, izvukao i plasirao u treće kolo!

Od svih načina da se izgubi meč, Tipsarević je svakako izabrao najgori: 2:3 (6:2, 6:4, 4:6, 6:7, 0:6).

Meč je trajao skoro četiri časa!

U četvrtom setu, Tipsarević je vodio sa 3:1 i imao tri uzastopne brejk lopte za 4:1 i potom vjerovatno rutinski završetak duela, ali su sve tri prilike za to otišle u nepovrat. Potom, Janko je imao i brejk loptu pri vođstvu od 4:2, poslije koje bi servirao za treće kolo sa dva brejka prednosti, ali ni tu šansu nije iskoristio...

Ipak, servirao je za meč pri rezultatu 5:4, kada je Verdasko napravio brejk i vratio se u meč - 5:5.

To nije slomilo Srbina, koji je napravio "ribrejk" i ponovo došao u situaciju da servisima obezbijedi pobjedu dana u Melburnu, ali onda je nastupilo potpuno "ludilo".

Pri vođstvu od 6:5, Janko je došao na 40:15 i imao dve vezane meč lopte. Prvo je Verdasko odigrao strašan poen, a onda je srpski as bio slab na mreži i uprskao i drugu šansu.

Treću, dobio je poslije "djusa", ali je njegova loptica završila u sumnjivom autu. Nesreća više bila je činjenica da je do tog trenutka, Janko potrošio sve čelendže i nije mogao da provjeri sudijsku odluku, pa je u nepovrat otišla i treća meč lopta.

To ga je toliko uzrujalo da je odservirao duplu servis grešku i prepustio gem Špancu (6:6), posle čega se otišlo u taj-brejk.

Rezultat 7:0 u taj-brejku za Verdaska dovoljno govori o tome koliko je Janko, 49. teniser svijeta, teško podnio finiš četvrtog seta i tri propuštene meč lopte, a kasnije se ispostavilo da bi mu rival u trećem kolu bio Japanac Kei Nišikori!?

Ni tokom cijelog petog seta, srpski teniser nije uspio da se mentalno oporavi od kraha, bez osvojenog gema napustio je Australijan Open po šesti put u drugom kolu - 0:6, uz zatraženi medicinski tajm-aut na početku seta.

Jedino učešće Tipsarevića u trećem kolu ostaće ono iz 2008. godine kada je odigrao triler u pet setova sa Rodžerom Federerom i kada je vodio sa 2:1 u setovima (7:6, 6:7, 7:5, 1:6, 8:10).. Prije toga, takođe u drugom kolu, Janko je dobio Verdaska sa 3:0 (7:5, 7:6, 7:6).

"Tipsi ovo nikada neće zaboraviti", napisao je nedugo poslije meča čuveni Bred Gilbert na svom Twitter nalogu.

Verdasko će u trećem kolu igrati protiv Japanca Kei Nišikorija, koji je pobijedio Florijana Majera iz Njemačke sa 6:4, 6:3, 0:6, 6:3.

U prva dva seta, Tipsarević je bio apsolutno dominantan teniser sa 34 vinera i svega 14 neiznuđenih grešaka, dok je Verdasko bio na 28/32. Kada je vratio samopouzdanje u trećem setu, Verdasko je postao i agresivniji, ali je svejedno bio "iza" u četvrtom...

Da je imao samo malo više sreće, koncentracije i hrabrosti u presudnim poenima na "Hajsens Areni" u sredu rano ujutru po našem vremenu, Tipsarević bi slovio za favorita protiv Nišikorija za najbolji rezultat u Melburnu, plasman u osminu finala.

Šesti put u osam učešća na Australijan Openu, Tipsarević je ispao u drugom kolu. Jednom ga je u prvom kolu izbacio David Nalbandijan (2007), a jednom je igrao treće kolo i bio poražen od Federera (2008).

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC