• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Troicki "odjavio" Maua, sada čeka Noleta

Srpski navijači u Melburnu imaće priliku da uživaju u duelu Viktora Troickog i Novaka Đokovića u trećem kolu Australijan opena.

 AO: Troicki "odjavio" Maua, sada čeka Noleta Izvor: MONDO

Viktor Troicki je bez mnogo muke prošao drugo kolo na Australijan openu. Savladao je Francuza Nikolasa Maua sa 3:1, po setovima 6:4, 6:2, 1:6, 6:3, i prvi put u karijeri uspio je da stigne do treće runde prvog Grend slema u sezoni.

Dejvis kup reprezentativcu Srbije ove sezone odlično je krenulo u Melburnu, baš kada je prvi put postavljen za nosioca na nekom Gren slemu – nakon Tursunova "počišćen" je i 132. igrač svijeta, što je Troickom omogućilo da poslije eliminacija prethodne dve sezone od Tomija Robreda i Florijana Majera u drugoj rundi takmičenja konačno načini korak dalje.

Troicki je protiv Francuza držao sve "konce igre". Nakon kratkog početnog ispitivanja Viktor je nametnuo svoju igru i poveo sa 1:0 u setovima, a pola sata kasnije, zahvaljući odličnim servisima, uspio je i da duplira prednost.

Kratko opuštanje srpskog tenisera u nastavku vratilo je nadu Francuzu, ali uprkos ubjedljivom izgubljenom trećem setu (1:6) Troicki je ponovo podesio nišanske sprave i lagano priveo meč kraju posle nešto manje od tri sata igre.

Pravu poslasticu za srpske ljubitelje tenisa predstavljaće činjenica da će njegov naredni protivnik biti Novak Đoković, koji je savladao Hrvata Ivana Dodiga 3:1 u setovima.

To će biti još jedan izazov za Troickog, budući da je sa Noletom do sada odigrao čak sedam mečeva i dobio samo jedan, sada već daleke 2007. godine u Umagu.

Đoković je poslije toga uvijek bio bolji, uključujući i četiri puta prošle sezone.

Ranije u srijedu, u velikoj drami, Janko Tipsarević poražen je od Fernanda Verdaska.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images))

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC